To je to što me zanima!

Potpisali su sporazum: Javne službe ostale i bez većih plaća

Ministar rada Mirando Mrsić istaknuo je kako mu je drago što su se sindikati uspjeli usuglasiti i dogovoriti oko vjerodostojnog tumačenja Dodatka Sporazumu
Vidi originalni članak

Vlada i Sindikati javnih službi potpisali su dodatak Sporazumu o osnovici plaće kojim se sprečava obveza povećanja plaća u javnim službama za oko 1, 5 milijardi kuna, piše HRT. Povećanje plaća, za koje u proračunu za 2013. godinu nije osiguran novac, ugovoreno je još 2006. godine. 

Izvršenje sporazuma je odgađano 2009. i 2011. godine, a ovog puta je izvršenje sporazuma po kojemu su se plaće u javnim službama trebale uskladiti s plaćama u javnim poduzećima odgođeno za najmanje godinu dana.

Potpisom ovog tumačenja 'Sporazumne strane utvrđuju da je realni međugodišnji BDP u razdoblju od posljednjih izmjena i dopuna ostvario negativan međugodišnji tromjesečni rast u četiri tromjesečja te utvrđuju da se primjena članka IV. stavka 5. Izmjena i dopuna odgađa za godinu dana'. 

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić istaknuo je kako mu je drago što su se sindikati uspjeli usuglasiti i u vrlo kratkom vremenu dogovoriti oko vjerodostojnog tumačenja dodatka Sporazumu.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • fijuman 30.12.2012.

    Gospodo iz Vlade da ste barem sebi,sabornicima, predsjednicima i javnim tvrtkama i njihovim menadžerima oduzeli toliko puta koliko ste javnim službama u zadnjih par mjeseci bilo bi pošteno. Kada režete prava i smanjujete plaće onda to napravite svima jednako. U USTAVU RH PIŠE DA SU SVI JEDNAKI PRED ZAKONOM ALI TOGA U RH NAŽALOST NEMA.

  • magdallenaa 29.12.2012.

    ova vlada jednostavno ne zna vladat...a doista smo svi mislili da ce biti bolje...

  • bolji život 28.12.2012.

    Opet šparaju na krivom mjestu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare