To je to što me zanima!

Potpisan ugovor za izvođenje radova na obnovi dvorca Erdödy

Nakon završetka radova na obnovi dvorca, najmanje 80 posto površine dvorca bit će dostupno javnosti, dok će 20 posto objekta biti moguće staviti u komercijalnu upotrebu
Vidi originalni članak

Ugovor za izvođenje radova na obnovi i revitalizaciji dvorca Erdödy u Jastrebarskom, u vrijednosti od nešto više od 108 milijuna kuna, potpisan je u četvrtak u atriju dvorca te su time stvoreni uvjeti za početak njegove obnove, ističe se u priopćenju Grada Jastrebarsko.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel i Srđan Jončić, član Uprave poduzeća ING-GRAD, specijaliziranog za sanaciju, restauraciju i konzervaciju spomeničke i kulturne baštine.

"Dvorac Erdödy dobiva priliku za nov život i kreće u obnovu čime naš dugogodišnji san postaje stvarnost", rekao je Novosel dodavši kako dijeli radost što će se uskoro moći uživati u punoj ljepoti obnovljenog dvorca.

Nakon završetka radova na obnovi dvorca, najmanje 80 posto površine dvorca bit će dostupno javnosti, dok će 20 posto objekta biti moguće staviti u komercijalnu upotrebu.

TRAPAVOST NA DJELU Pet grešaka zbog kojih Sabor i Vlada ne mogu obnoviti ni svoje zgrade. Novac nije problem...

Dvorac Erdödy u derutnom je stanju od kraja 80-ih godina prošlog stoljeća. Početkom 90-ih godina bilo je pokušaja obnove te je započeta sanacija pojedinih dijelova objekta, no ona nije dovršena te je ovo prva ozbiljna obnova koja će revitalizirati zapuštenu zgradu i otvoriti je za građane, ističe se u priopćenju.

Rok za izvođenje radova je 480 dana, a njihova je ukupna vrijednost 108.194.041,60 kuna bez uključenog PDV-a.

U priopćenju se podsjeća da zbog poremećaja na tržištu uzrokovanih pandemijom i ratom u Ukrajini, koji su se odrazili i na samu vrijednost radova, ona premašuje ukupnu vrijednost projekta obnove i revitalizacije dvorca Erdödy koja sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava iznosi 73,639.686,93 kuna, od čega se sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira 49,503.626,59 kuna.

Potporu projektu izrazili su jaskanski gradski vijećnici koji su poduprli prihvaćanje ponude za izvođenje radova na obnovi dvorca usvajanjem izmjene Odluke o izvršavanju proračuna u ovoj godini, čime se osiguravaju dodatna proračunska sredstva potrebna da bi projekt aplicirao za dodatne izvore financiranja.

BUKTINJA KOD KARLOVCA Za obnovu izgorjelih krovišta dvorca u Novigradu trebat će oko milijun kuna: 'Lobirat ćemo'

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare