To je to što me zanima!

Potpisani ugovori za izgradnju 10 višestambenih zgrada na Banovini, rok je 12 mjeseci

Ukupna vrijednost tih ugovora je veća od 143 milijuna kuna
Vidi originalni članak

 

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek potpisao je ugovore za izgradnju 10 višestambenih zgrada, a ukupna vrijednost tih ugovora je veća od 143 milijuna kuna, izvijestili su u srijedu iz tog Ureda.

Četiri višestambene zgrade su u Petrinji sa 64 stana, četiri su u Glini s 52 stana i dvije višestambene zgrade u Topuskom s 26 stanova.

Rok izgradnje je 12 mjeseci, a u tijeku su postupci javne nabave za izgradnju još 10 zgrada u Petrinji, Glini, Gvozdu i Dvoru, ističe se u priopćenju.

MOST TVRDI: 'Obnova na Banovini u punom zamahu, ali na HDZ način'

Ured je do sada obnovio 2.287 kuća u nekonstrukcijskoj obnovi, a 837 kuća obnovljeno je postupkom samoobnove koju Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje prati kako bi vlasnicima omogućio isplatu Zakonom o obnovi predviđenih sredstava, navodi se.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Središnjem državnom uredu dostavilo je 653 odluke za konstrukcijsku obnovu, a do danas su potpisani ugovori s vlasnicima za izgradnju 56 zamjenskih obiteljskih kuća.

Trenutno su u tijeku građevinski radovi na izgradnji i pripremi izgradnje na 30 lokacija na području Sisačko - moslavačke i Zagrebačke županije.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • IPswič 27.04.2022.

    Nema smisla graditi dok se tlo ne stabilizira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare