To je to što me zanima!

Potres je uništio zgrade, ali i naše povjerenje u institucije

Redom, ovo je država u kojoj čak ni jedan pravni fakultet nije znao tko je vlasnik njegove zgrade; država u kojoj ni četiri godine od potresa obnova nije počela iz nekog razloga
Vidi originalni članak

Četiri su godine prošle od potresa u Zagrebu, koji je iza sebe ostavio golemu štetu od 12 milijardi eura, dugoročno nas potresao i psihički, djecu i mlade pogotovo, dok je posljedično uništeno i naše povjerenje u institucije. Obnova se ne privodi kraju, to je još daleko. Kakvu su administrativnu kalvariju prošli stanari u privatnim uništenim zgradama, teško je i zamisliti, ljudi su dovedeni i preko ruba očaja. Koliko je to, osim uništenih stanova, još i uništenih života - zdravlja, brakova, odnosa - znaju samo oni koji su to prošli. Država se u svemu pokazala kao maćeha, a ne pomoć. Završetak obnove javnih zgrada u Zagrebu očekuje se 2026., dakle šest godina od potresa. Situacija Pravnog fakulteta zorno pokazuje kakva smo mi država i koliko će nečinjenje još i dodatne štete nanijeti toj, kao i svim drugim javnim i privatnim zgradama koje još čekaju početak obnove.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • nec.1996 23.03.2024.

    unistio nas hdz ,jer su pola fondova pokrali ,vjerovali smo im a da je to bila koja druga vlast za par godina se nebi nista vidjelo pozlatili bi sve te potresne price.

  • TVP 23.03.2024.

    Realnost pokazuje sve i više nego jasno. Nažalost mnogi sadasnjost ne mogu ili ne žele vidjeti jer žive u stranačkim i ideloškim bunkerima prošlosti. Sutra nije petak već nedjelja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare