To je to što me zanima!

Potres od 5.2 u moru kod Grčke

EMSC piše kako je magnituda potresa bila 5.2 po Richteru s epicentrom 76 kilometara od Zakintosa gdje se i najviše osjetio. Prema podacima EMSC-a, potres je bio na dubini od 10 kilometara
Vidi originalni članak

U 1 sat u noći na četvrtak po hrvatskom vremenu seizmolozi su zabilježili potres u Jonskom moru, kod grčkog otoka Zakintosa.

EMSC piše kako je magnituda potresa bila 5.2 po Richteru s epicentrom 76 kilometara od Zakintosa gdje se i najviše osjetio.

Prema podacima EMSC-a, potres je bio na dubini od 10 kilometara.

Još nema podataka o materijalnoj šteti.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Vito1 23.10.2020.

    Euromediteranski seizmološki centar, neprofitna organizacija koje članstvo čini 84 instituta iz 55 zemalja. Osnovan je 1975. na zahtjev Europske seizmološke komisije. Wikipedia Osnovano: 1975. Kratica: EMSC / CSEM Broj zaposlenika: 10 (2016.)

  • Vito1 23.10.2020.

    Tajland je na drugoj strani svijeta i njihov potres je bio 7,5, a ne 5,2 kao zagrebački i grčki. Da, "jbt mozgova" koji ništa ne shvaćaju. Zagrebački je bio ispod grada, grčki je bio ispod površine mora. I jedan i drugi su na istoj dubini i istoj rasjednoj ploči. Grčki je mogao proizvesti tsunami i poplaviti nenaseljene otočiće pored Grčke te "potopiti" luke po Sredozemlju. Zagrebački JE POTOPIO, naknadno, polovicu Zagreba koji nije uz morsku obalu. EMSC piše i piše i piše, a što piše. Ako nije namjeravao pisati o sličnosti, zašto je uopće pisao? Ako je htio nešto naglasiti, onda je to morao i naglasiti, a ne samo pisati da bi pisao. Ili piše da bi opravdao svoju plaću. Sve mi je više simpatičan talijanski sud koji je osudio zadužene za potres, jer nisu na vrijeme točno odredili gdje će i kad će potres uništiti njihovo mjesto u Italiji. Da, "jbt mozgova" koji pišu da bi pisali.

  • x00x 22.10.2020.

    kaj nema kod nas znacajnih pa ajmo malo dizat tenzije.. jer i nas kad tad ceka novi ovakav... a ljudi se opustili... mozda sad lupi, mozda za 5min, cekajte, iscekujte....

Komentiraj...
Vidi sve komentare