To je to što me zanima!

Seizmologinja nakon novog potresa: Bit će ih još, može ih se očekivati i do pola godine

Nakon što su 22. ožujka Zagreb protresla dva snažna potresa jačine 5,5 i 4,8 po Richteru, zagreb se zatresao još oko tisuću puta. I ne zna se koliko će ih još biti...
Vidi originalni članak

Nakon slabijeg podrhtavanja tla u utorak od 1,4 Richtera, u Zagrebu i okolici se noćas opet osjetio potres, a magnituda mu je bila 2,4 Richtera.

Pogledajte video: Obitelj živi u studentskom domu nakon što su u potresu izgubili sve

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U srijedu u 04 sati i 15 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2.4  prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice, objavila je jutros seizmološka služba Geofizičkog zavoda PMF-a na Twitteru.

- Naknadni potresi su uobičajena pojava i ovo su upravo ti potresi. I do pola godine kasnije ih se može očekivati, ne zna se koliko će ih još biti kao niti njihova jačina. Kada će se dogoditi ne možemo predvidjeti, rekla je Ines Ivančić, rukovoditeljica Seizmološke službe, za HRT.

'OPET TA BUKA...' Opet se treslo: Potres od 2,4 Richtera probudio Zagrepčane

- Mi znamo, dodaje, na kojem području se može dogoditi najveći potres, a Zagreb jest seizmički aktivno područje. Poručujemo da građani ne paničare koliko god je to moguće i da slušaju upute Civilne zaštite, zaključila je. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • 10.06.2020.

    Kako se postane seizmolog na puno radno vrijeme na neodređeno? Please i popis radnih dužnosti. Pitam za frenda.

  • superman1978 10.06.2020.

    Svaki put kad stavite ovu zvijezdu krepaju 2 "domoljuba"

  • drogec 10.06.2020.

    nemate pojma... koja je to struka isto kao i ovi meteorolozi sve bi ja to u popravne rudnike slao za lazne i krive informacije pa baljezgajte i dalje

Komentiraj...
Vidi sve komentare