News

Komentari 33

Seizmologinja nakon novog potresa: Bit će ih još, može ih se očekivati i do pola godine

Seizmologinja nakon novog potresa: Bit će ih još, može ih se očekivati i do pola godine

Nakon što su 22. ožujka Zagreb protresla dva snažna potresa jačine 5,5 i 4,8 po Richteru, zagreb se zatresao još oko tisuću puta. I ne zna se koliko će ih još biti...

Nakon slabijeg podrhtavanja tla u utorak od 1,4 Richtera, u Zagrebu i okolici se noćas opet osjetio potres, a magnituda mu je bila 2,4 Richtera.

Pogledajte video: Obitelj živi u studentskom domu nakon što su u potresu izgubili sve

U srijedu u 04 sati i 15 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2.4  prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice, objavila je jutros seizmološka služba Geofizičkog zavoda PMF-a na Twitteru.

- Naknadni potresi su uobičajena pojava i ovo su upravo ti potresi. I do pola godine kasnije ih se može očekivati, ne zna se koliko će ih još biti kao niti njihova jačina. Kada će se dogoditi ne možemo predvidjeti, rekla je Ines Ivančić, rukovoditeljica Seizmološke službe, za HRT.

- Mi znamo, dodaje, na kojem području se može dogoditi najveći potres, a Zagreb jest seizmički aktivno područje. Poručujemo da građani ne paničare koliko god je to moguće i da slušaju upute Civilne zaštite, zaključila je. 

Najčitaniji članci