To je to što me zanima!

'Potresi će trajati mjesecima. Zgrade u Petrinji? Očekivali smo da će se neki dijelovi odlomiti'

Seizmolog Ivica Sović rekao je kako padanje dijelova zgrada u Petrinji nije bilo neočekivano jer se radi o vrlo oštećenim zgradama koje može, kako kaže, urušiti i vjetar
Vidi originalni članak

Potres koji je u 10.58 zatresao središnju Hrvatsku oštetio je i zgrade u centru Petrinje. Bio je jačine 4,1 po Richteru s epicentrom kod Gline. 

- Energija se još uvijek oslobađa i predviđamo da će to biti još mjesecima. Strahovali smo da duge vrijeme nije bilo podrhtavanja, to nije dobro jer se energija mora oslobađati, rekao nam je seizmolog Ivica Sović te nadodao da padanje dijelova zgrada u Petrinji je bilo očekivano.

POGLEDAJTE VIDEO: Dio zgrade pao u Petrinji 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- To su vrlo oštećene zgrade koje može urušiti i vjetar te na to i upozoravamo. Epicentar potresa je bio jako blizu gradu Petrinju tako da su štete i očekivanje jer u samom epicentru jačina je i do 5, pa čak i 6 po Richteru. Moramo naučiti i pripremiti se za ovakve događaje - pojasnio je Sović. 

- Dosta se osjetilo podrhtavanje, ali na sreću, po prvim informacijama, nemamo nikakvu novu štetu. U kontaktu smo s policijom i vatrogascima te pratimo sve pojedinosti. Za sada je sve u redu - kratko nam je rekla sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • TomislavPerković_1 25.02.2021.

    Ma sve ti znas masala ... ja sam tolko glup pa ne vidim da svaki dan sve vece su mi pukotine  na kuci ... ne samo meni svima .. jbt   led  ledeni 

  • Selo_malo 24.02.2021.

    A što veli baba Vanga?

  • dylan 24.02.2021.

    Ova ekipa zajedno sa stožerom treba raditi za Grunfa iz Alan Forda 

Komentiraj...
Vidi sve komentare