To je to što me zanima!

Ivica Todorić i šest velikih banaka potpisali su standstill

Standstill ugovor između banaka i Agrokora potpisan je u nedjelju. Vlada je najavila da će se premijer Andrej Plenković u ponedjeljak u 9.30 sati sastati s dobavljačima
Vidi originalni članak

Standstill ugovor između banaka članica koordinacijskog odbora financijskih vjerovnika (Erste&Steiermärkische Bank d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austria d.d, Sberbank d.d., VTB Bank (Austria) AG, Zagrebačka banka d.d.) i tvrtke Agrokor, službeno je stupio na snagu potpisom svih uključenih strana, izvijestili su u nedjelju navečer iz Erste banke.

U nedjelju navečer su se sastali predstavnici šest velikih banaka, kreditora Agrokora - koje su potpisale 'standstill' ugovor i predstavnici manjih banaka i financijskih institucija koje to još nisu učinile, javlja HRT. Sastanak je počeo oko 19 sati, trajao je oko sat i pol, a kako se neslužbeno saznaje, na njemu su se bankari znatno približili dogovoru oko potpisivanja ugovora.

Podsjetimo, Agrokor je ranije javio da je Ivica Todorić potpisao standstill aranžman. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz Erste banke podsjećaju da je cilj standstill ugovora olakšati napore kompanije u rješavanju pitanja likvidnosti i podmirivanja dospjelih obveza prema dobavljačima, osigurati nastavak kontinuiteta operativnog poslovanja i zaštite vrijednosti koncerna, kao i predstaviti osnovu za njegovo održivo restrukturiranje.

Shodno tome, kako napominju, usuglašeno je da će se upravljački tim kompanije osnažiti uvođenjem funkcije 'chief restructuring officera', ključne osobe za provedbu programa stabilizacije, a tijekom procesa restrukturiranja funkcije top menadžmenta bit će popunjene neovisnim iskusnim stručnjacima. 

Vlada je pak najavila da će se premijer Andrej Plenković u ponedjeljak u 9.30 sati sastati s dobavljačima. 
Podsjetimo, standstill aranžman između banaka i Agrokora prvi je korak u stabilizaciji koncerna. Drugi korak je sporazum između Agrokora, banaka, dobavljača, factoring društava i države.

Nakon subotnjeg  sastanka dobavljača u tvrtki Alca, Josip Budimir, član Uprave Francka kazao je da deblokada Agrokorovih tvrtki nije moguća dok se ne dobije pomoć države.
- Pristali smo pristupiti standstill sporazumu, približili stavove i puni smo optimizma sljedećeg tjedna potpisati. Predstavnici banaka moraju dobiti suglasnosti od upravljačkih odbora - rekao je nakon sastanka Budimir.

 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • ain stein 03.04.2017.

    Nek se Anemični privikne na vodku. Red Bull daje ti krila, a vodka pogon na sve četiri........

  • MilkoSvalina 03.04.2017.

    Nerazumim što se vlada o ovo peklja.

  • 03.04.2017.

    Sve strane banke koje su kamatama do 10% gulile Agrokor, a svom Lidlu i Kauflandu davale kredite po 1% kamata - Erste&Steiermärkische Bank d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austria d.d, Sberbank d.d., VTB Bank (Austria) AG, Zagrebačka banka d.d ( koji lumeni su ih predali). Još su prošle godine odnesle iz HR 5 180 000 000 kuna dobiti. Uzmu si što požele, a sad su na redu sladoled, čokolada i slavonska ravnica....Šteta što u HR nema menadžera ( ima ekonomista, pravnika, teatrologa, psihijatara ... uglavnom birokracije ) i to još onih kojima je državni interes na prvom mjestu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare