To je to što me zanima!

Potvrdili smjenu Zadravec: 'Omalovažavala je djelatnike i stvorila atmosferu straha'

Upravno vijeće jednoglasno je potvrdilo odluku v.d. ravnatelja prof. dr. Zorana Vatavuka o smjeni prof. dr. Dijane Zadravec - stoji u priopćenju iz bolnice
Vidi originalni članak

Upravno vijeće KBC "Sestre milosrdnice" u utorak je odbilo prigovore prof. dr. Dijane Zadravec i potvrdilo raniju odluku v.d. ravnatelja o njezinoj smjeni s dužnosti predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća sučeljena su stajališta iz prigovora dr. Zadravec i navodi v.d. ravnatelja prof. dr. Zorana Vatavuka o razlozima za smjenu, te je Upravno vijeće bolnice, na čijem je čelu državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, odbilo prigovore bivše ravnateljice Zavoda za radiologiju i potvrdilo odluku o njezinoj smjeni s te funkcije, stoji u priopćenju iz Ureda ravnatelja.

Dulibić je rekao da su pomno analizirali prigovore smijenjene ravnateljice, kao i argumente v.d. ravnatelja.

NE ODUSTAJE OD BORBE Zadravec ide na sud: 'Na bolovanju sam i pripremam žalbu na nezakonitu smjenu'

U odgovoru KBC-a "Sestre milosrdnice" na prigovore dr. Zadravec upućenom Upravnom vijeću navodi se da je ona godinama vodila Klinički zavod za dijagnostičku i interventnu radiologiju te bolnice, omalovažavala djelatnike direktno i putem medija vrijeđajući paušalno njihovo znanje i sposobnosti, kao i organizaciju rada Odjela za onkološku radiologiju.

Kažu i da je istodobno prešutjela da u proteklom razdoblju svog mandata nije održavala sastanke s djelatnicima, niti je brinula o edukaciji svojih djelatnika i jasno komunicirala kakvu organizaciju rada želi, a što je, kao predstojnica Kliničkog zavoda čiji je taj odjel dio, bila dužna učiniti.

“Posljedica toga su teško narušeni međuljudski odnosi, atmosfera straha i stresa za koju su isključivo odgovorni način komunikacije i organizacija rada prof. Dijane Zadravec”, istaknuo je v.d. ravnatelja, prof. dr. Vatavuk.

Unutarnji nadzor: Navodi dr. Zadravec su neutemeljeni

"Stanje su posebno otežali mnogobrojni istupi tadašnje ravnateljice u medijima, nedostatak radiologa, problem u organizaciji rada i konfliktni način ophođenja predstojnice prema neposredno podređenim djelatnicima o čemu je stiglo 30-tak prigovora. Stoga je Ministarstvo zdravstva zatražilo od uprave bolnice hitno provođenje nadzora nad radom Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju ovog KBC-a", stoji u priopćenju.

Unutarnji nadzor u bolnici i kontrole stručnih službi utvrdili su da je većina navoda prof. Zadravec neutemeljena.

Ono što je posebno naglašeno u tim nalazima jest činjenica da je dr. Zadravec nepoznatim trećim osobama omogućila da sudjeluju u poslovnim razgovorima na način, kako se navodi, “da je ostavila otvorenu liniju na svom mobilnom uređaju i tražila od pojedinih djelatnika da ponove svoje izjave kako bi ih njezin sugovornik mogao čuti, a bez da su oni pristali na to”.

Dr. Zoran Vatavuk, koji je privremeno je preuzeo upravljanje Kliničkim zavodom za dijagnostičku i interventnu radiologiju, izvijestio je kako organizacija rada i kadrovska popunjenost omogućuju redovito pružanje radioloških usluga onkološkim i drugim pacijentima.

TKO TU KOME SMJEŠTA? Tri Uskokove istrage u slučaju Zadravec: Saveznici i protivnici u aferi koja je uzdrmala HDZ

"I u lipnju, kada nam dio osoblja koristi ostatak lanjskih godišnjih odmora, dobro smo se organizirali. Nekoliko umirovljenih kolegica i kolega radiologa dolazi nam na ispomoć u tom razdoblju", rekao je dr. Vatavuk i dodao kako je u stalnom kontaktu i razgovorima s predstojnicima klinika i pročelnicima pojedinih odjela kako bi zajednički sagledali gdje su uska grla i organizacijski problemi koji ih priječe da budu učinkovitiji.

"Kriza upravljanja zavodom za radiologiju i narušeni međuljudski odnosi potaknuli su nas na rješavanje problema, ne samo u tom dijelu naše bolnice, već i analizu stanja u drugim segmentima", stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 01.06.2021.

    a Beroš ... svetac plenkoviću

  • Chemica 01.06.2021.

    Znači, zato je pljenki danas puko ko kokica pred cijelom nacijom...A novinari otvorili šampanjac umislivši da su oni nešto mnogo zaslužni. Jedan telefonski poziv je bio puno fatalniji. Halo, dragi...ne volim te više. Ako postoji neki aktualni premijer s malim kućnim videom spremnim za objavljivanje na porno stranicama, e onda je to ovaj.

  • 01.06.2021.

    smijenili ju jazavci kojima nije dala

Komentiraj...
Vidi sve komentare