To je to što me zanima!

Potvrdili su optužnicu protiv Primorca zbog luksuznog auta

HDZ-ova bivšeg ministra tereti se da je Dragutina Fundu, ravnatelja Zavoda za norme, poticao da mu nabavi luskuzni službeni terenac VW Touareg V6
Vidi originalni članak

Zagrebački Županijski sud u utorak je potvrdio optužnicu protiv bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana PrimorcaHDZ-ova ministra tereti se da je Dragutina Fundu, ravnatelja Zavoda za norme, poticao da mu nabavi luksuzni službeni terenac VW Touareg V6. 

Optužnicu je sud u veljači odbacio, ali odlukom Vrhovnog suda kazneni postupak je nastavljen. Fundu se tereti za zloporabu položaja, a Primorca za poticanje na nezakonitosti.

Najmom automobila i kupnjom četiri dodatne gume državni proračun je prema tvrdnjama tužiteljstva oštećen za 456 tisuća kuna. Prema optužnici, kako bi prikrio najam auta, Primorac je troškove Touarega prikazao kao plaćanje prijevoda dokumentacije za Zavod. 

Zaradić i Mačković priznale krivnju i nagodile se

Voditeljica računovodstva u tvrtki 'Anterra' Vesna Zaradić i Fundina pomoćnica Andreja Mačković koje su sudjelovale u krivotvorenju dokumentacije za prikrivanje malverzacija krivnju su ranije priznale i nagodile se s tužiteljstvom. Kažnjene su s osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Zaradić je osuđena za krivotvorenje službene isprave, a Mačković proglašena je krivom jer ju je na to poticala.

Najam prekinut prije vremena pa troškovi porasli

Prema optužnici, Primorac je Fundu koji je 2008. godine bio na čelu Zavoda tražio da mu omogući korištenje luksuznog terenca. U skupocjenom autu vozio se od 16. srpnja 2008. do 13. srpnja 2009. godine. Najam auta na dvije godine iznosio je više od 68 tisuća kuna, ali kako je prekinut prije vremena Zavod je tvrtki koja je vlasnik auta morao isplatiti 449.622 kuna. Četiri nove zimske gume koje su kupljene u međuvremenu Zavod su stajale  6.832  kune. 

Idi na 24sata

Komentari 116

  • sala 14.11.2013.

    ova me moja drzava sve vise podsjeca na plac svi se nesto nagadjaju i dogovaraju

  • Ain Stein_535 13.11.2013.

    HDZ-krade sve. Idemo daljie . HDZ zna-dobro krasti............................

  • sonny4212 13.11.2013.

    Joj gospon Primorac..meni vas je tak žal..pa kaj ste išli čeprkat tamo gde se ni smelo..eto sad bute v reštu završili i posla bute zgubili..bute bogec moj imali od čega živeti..kak bute se sad peljali i sa čime..bute morali zgleda pešice hodati..

Komentiraj...
Vidi sve komentare