To je to što me zanima!

Potvrdili su službeni rezultati: Oporba pobjedila, predsjednik Milo Đukanović odlazi s vlasti

Tri oporbene koalicije imaju većinu u crnogorskom parlamentu, a Demokratska partija socijalista predsjednika Mila Đukanovića odlazi s vlasti nakon 30 godina, potvrdilo je u ponedjeljak izborno povjerenstvo nakon gotovo svih prebrojanih glasova.
Vidi originalni članak

Državno izborno povjerenstvo je nakon 98.55 posto obrađenih listića objavilo da su oprobene koalicije "Za budućnost Crne Gore“ s 32.52 posto, "Mir je naša nacija“ s 12.55 posto i "Crno na bijelo“ s 5.57 posto osvojile 41 od 81 mjesta u parlamentu.  

Dosad vladajuće stranke dobile su 38 mandata - Đukanovićev DPS podržalo je 35.12 posto birača, Socijaldemokrate 4.09 posto, Bošnjačku stranku 3.81 posto, Albansku listu 1.61 posto, a Albansku koaliciju Jednoglasno 1.16 posto.

Dva mandata, uz podršku 3.14 posto birača, dobio je SDP Ranka Krivokapića, koji se se 2016. nakon 18 godina razišao s DPS-om i prešao u oporbu.

30 GODINA NA VLASTI Zvali su ga Neuništivi Milo. Htio je postati Putin na Balkanu. Sad je vladaru Crne Gore došao kraj

Nakon što su prvi put na parlamentranim izborima nastupili u dvije političke grupacije, hrvatske nacionalne stranke, Hrvatska građanska inicijativa s 0,27 posto glasova i Hrvatska reformska stranka 0,13 posto ostale su ispod povlaštenog praga od 0,35 posto.

Čelnici triju oporbenih koalicija proglasili su pobjedu i pozvali sve manjinske stranke da im se pridruže u vlasti.

DPS poražen i na lokalnim izborima

Đukanovićeva stranka poražena je i na lokalnim izborima u Budvi, a oporba tvrdi da je osvojila većinu i u Kotoru, no to još nije službeno potvrđeno

U ta dva grada i na izborima 2016. pobjedile su oprbene stranke i bile su na vlasti gotovo tri godine, a DPS ih je smijenio nakon što je, na sumnjiv način, osigurao podršku po jednog oporbenog zastupnika, zbog čega su optuživani za političku korupciju.

PROSRPSLA OPORBA NA JEDNOJ LISTI Izbori u Crnoj Gori: 12 političkih grupacija se bori za parlament

DPS je blizu toga da nakon 24 godine izgubi vlast i u Tivtu, gdje će njavjerovatnije odlučivati jedan mandat Krvokapićevog SDP-a.

Slavlje na ulicama

Pristaše oporbe slavile su tijekom noći pobjedu u brojnim gradovima, a u Podgorici su jake policijske snage osiguravale najzačjnije crnogorske institucije. Nakon što je okupljanje završilo policija se u ponedjeljak rano ujutro povukla.

Ozbiljan incident dogodio se u Nikšiću kada se autombil zabio u oporbene simpatizere koji su na ulicama proslavljali pobjedu. Dvije osobe su teže ozlijeđene i zadržane su u bolnici.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • metAll 31.08.2020.

    ..opet će srbi g###a mutit

  • Mali Perica11 31.08.2020.

    to ti je tako kad u Crnoj Gori nema Pupovca...............nema se s kom koalirat da bi se vlast sačuvala............

  • Mali Perica11 31.08.2020.

    Znači crnogorci odustali od EU.............dobro da su u NATO ušli...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare