To je to što me zanima!

Povijest seksa u našem filmu: Gole glumice punile su kina

U novom broju tjednika Express pročitajte sve o povijesti seksa i erotike u domaćem filmu, koji su filmovi obilježili to razdoblje, najbolje i najlošije scene seksa u domaćoj kinematografiji
Vidi originalni članak

Sedamdesete i osamdesete godine za domaću su kinematografiju bile možda i jedne od najplodnijih u povijesti, ali to je bilo vrijeme koje je zabilježilo još jedan fenomen. Naime, na filmu su se skidale neke od naših najboljih glumica koje su istodobno nosile repertoare nacionalnih kazališnih kuća. 

Enciklopedijski primjerci "balkanskih frajera" bili su Rade Šerbedžija i Miki Manojlović. Od glumica koje su obilježile "zlatno doba erotike" u domaćem filmu su Mira Furlan, Ena Begović, Ksenija Pajić...

U novom broju tjednika Express pročitajte sve o povijesti seksa i erotike u domaćem filmu, koji su filmovi obilježili to razdoblje, zašto se danas u hrvatskim filmovima ne može vidjeti dobra erotika, te koje su najbolje i najlošije scene seksa u domaćoj kinematografiji. Za Express o tome govore ugledni filmski kritičari.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ObjektivniPromatrac 10.05.2015.

    MORPHEUS7777 komentar se odnosio na tekst i usporedbu s danasnjom "kinematografijom" te obrazovnom stepenicom kojom raspolazu glumci te oni koji lektoriraju tekstive i isto tako rafe prijevod stranih filmova na totalno pogresan nacin. Primjer koji ne mogu shvatiti da se na mnostvu prijevoda nadje rijec koja se u jednini izgovara kao mnozina. Djeca to kupe i usvajaju kao nesto normalno tako da nam je nacija sve nepismenija. Komentar na jugoslaviju nije nostalgija a i da je, pa sta. Ako tebi moj komentar nije jadan onda tebi kao hrvatu nije bitno jesi li pismen i da li je tvoj rad kao recimo film, kvalitetan rad. To govori puno o tebi kao hrvatini.

  • zgbzoran 10.05.2015.

    novinar nema pojima, prvo neka pogleda film medeni mjesec pa tek onda neka govori o nasim glumicama na platnu

  • f1fun 10.05.2015.

    Furlanica imala dobru sisu ,!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare