To je to što me zanima!

Povjerenstvo provjerava Đuru Popijača i Varginog zamjenika

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa protiv Đure Popijača je pokrenulo postupak jer je utvrđen nesklad između njegove stvarne i prijavljene imovine
Vidi originalni članak

Protiv zastupnika Đure Popijača (HDZ) pokrenut je postupak za utvrđivanje sukoba interesa. Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa je postupak pokrenulo nakon što je utvrđen nesklad između prijavljene imovine i stvarnog imovinskog stanja. 

Popijač nije prijavio točne kvadrature nekoliko parcela u svom ili vlasništvu svoje supruge, ali ni vlasništvo koje njegova supruga ima u dva trgovačka društva. Povjerenstvo je ocijenilo da je riječ o "dosta velikom neskladu koji se ne može smatrati zanemarivom pogreškom".  

Na provjeri i Vargin zamjenik

Postupak je pokrenut i protiv zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika jer nije postupio po ranijoj odluci Povjerenstva prema kojoj je imao rok od 30 dana da odstupi s dužnosti predsjednika Upravnog vijeća HZZO-a. Cesarik je na dužnosti bio tri mjeseca duže od dozvoljenog.

Ministrica graditeljstva koristila krivu terminologiju

Povjerenstvu je prijavljena i ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš zbog navodnog nesklada nekretnina u imovinskoj kartici. Provjerom je utvrđeno da prijava nema temelja jer je ministrica sve točno prijavila, ali je koristila krivu terminologiju. 

Naime, za stan u kojem živi od studentskih dana navela je da je naslijeđen, a kupila ga je novcem od nasljedstva.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • oktopus1 21.03.2015.

    ne đuku postenjacina,cobijev prijatelj

  • ivica969 21.03.2015.

    nebi kriminalac valjda imao nešto za ne prijavit.iz čije je stranke nimalo čudno.samo nije on jedini.

  • D. Kalic 20.03.2015.

    ma kakvo povjerenstvo je tu potrebno? Što radi porezna uprava ako treba povjerenstvo. Ovo je zaista strašno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare