To je to što me zanima!

Povjerenstvo za sukob interesa obnavlja proces protiv Marića

Povjerenstvo je danas otvorilo predmet i u odnosu na dužnosnika Davora Božinovića, s obzirom na moguću nepodudarnost podatka dostavljenih Povjerenstvu u predmetu koji se vodio protiv dužnosnika Zdravka Marića
Vidi originalni članak

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa za N1 je komentiralo prijave protiv premijera Andreja Plenkovića, ministra financija Zdravka Marića te čelnika Mosta, Bože Petrova.

"Povjerenstvo je na danas održanom radnom sastanku razmatralo sadržaj prijava zaprimljenih protiv dužnosnika Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Bože Petrova, potpredsjednika Hrvatskoga sabora i Zdravka Marića, ministra financija, kao i sadržaj objavljenih iskaza gđe Martine Dalić, g. Ante Ramljaka i g. Zorana Besaka danih USKOK-u u slučaju tzv. „Lex Agrokor“ te donijelo sljedeće odluke.

O SLUČAJU AGROKOR Marić: Mislio sam na nacionalni interes, nisam ni na što utjecao

U predmetu dužnosnika Zdravka Marića donesena je odluka o obnovi postupka koji se u odnosu na navedenog dužnosnika vodio pod brojem P-188/16. Također je donesen zaključak da će se novootvoreni predmet povodom prijave protiv dužnosnika Zdravka Marića, zaprimljene u petak 24. kolovoza 2018.g., spojiti na navedeni predmet.

U odnosu na prijavu koja je u petak, 24. kolovoza 2018.g., zaprimljena protiv dužnosnika Andreja Plenkovića, Povjerenstvo je utvrdilo da je prijava u bitnom istovjetnog sadržaja kao i već ranije zaprimljena prijava protiv istog dužnosnika, a povodom koje je otvoren predmet pod brojem P-193/18. Slijedom navedenoga, novootvoreni predmet protiv premijera zaključkom je spojen na postojeći predmet, u kojem su već poduzete radnje vezane za pribavljanje potrebne dokumentacije.

SLUČAJ AGROKOR 'Povjerenstvo će razmatrati i novi postupak protiv Marića'

Povodom prijave koja je u petak podnesena protiv dužnosnika Bože Petrova otvoren je novi predmet pod brojem P- 271/18.

Povjerenstvo je danas otvorilo predmet i u odnosu na dužnosnika Davora Božinovića, ministra unutarnjih poslova, s obzirom na moguću nepodudarnost podatka dostavljenih Povjerenstvu u predmetu P-188/16 koji se vodio protiv dužnosnika Zdravka Marića i podataka objavljenih u medijima o istim činjenicama.

"BRANIO SAM INTERESE GRAĐANA" Marić o iskazima Dalić: Nisam lagao, DORH je odbacio prijavu

U svim navedenim predmetima Povjerenstvo će od nadležnih državnih tijela i drugih osoba koje imaju relevantna saznanja zatražiti potrebna očitovanja", odgovorili su iz Povjerenstva za N1

Idi na 24sata

Komentari 52

  • lotus_1 27.08.2018.

    Možda da obnove i proces natječaja za izbor predsjednika/ce povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa'''

  • intellectus 27.08.2018.

    Ehh kako je" lijepo" čitati i gledati koliko mržnje je u određenim ljudima, mržnje same po sebi. Ma, malo tko od vas brani svoj nazor ili mišljenje, vi vašom mržnjom najbolje pokazujete da niste sposobni mirno i zdravo gledati na probleme, a kamo li objektivno o njima odlučivati. Eto takvi vi izlazite na birališta i iz nesimpatije ili mržnje birate "PRAVU" osobu. Da ste to ekscelentno napravili vidljivo je u svakom trenutk i na svakom mjestu. Da budem malo konkretniji, eto taj Marić vam je stao u grlu, pitam vas zašto? Kakve sve vaše bljuvotine se mogu pročitati o tom čovjeku, kako vas nije sram. Marić je, bar zasada, najbolji ministar financija kojeg je Hrvatska imala, govorim o NJEGOVIM DJELIMA, mene ne interesira tko mu je otac, niti gdje je radio......mene interesira jedino što čini DANAS, a baš to. Taj "todorićev sin" je doveo, dobrim dijelom, financije u red i sa svojim umijećem Hrvatskoj ušparao stotine milijuna €. Očito je da u Hrvatskoj ima ljudi kojima ovakvo što ne odgovara, ali ZAŠTO? Evo još i ovo, Luka Modrić, što ste sve rigali po tom mladom čovjeku, da li je uopće moguće da netko bez truda i samoodricanja, ali i ljubavi prema onom što radi postigne takve uspjehe? No eto vi mu to ne možete priuštiti, ne možete ni ex Premijeru Oreškoviću da je kupio vilu u Bolu, zašto?

  • purgerica prva 27.08.2018.

    Kome to toliko smeta čovjek koji je jedino jamstvo hrvatske financijske stabilnosti? Al su se svi sjatili! No, niš od toga, Šuša bu malo skakala kak i u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, oči izbuljila, kosu zabacila, i, kaj može? Pa zar je trebao sjediti doma umjesto raditi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare