Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
52 komentara

Povjerenstvo za sukob interesa obnavlja proces protiv Marića

Povjerenstvo je danas otvorilo predmet i u odnosu na dužnosnika Davora Božinovića, s obzirom na moguću nepodudarnost podatka dostavljenih Povjerenstvu u predmetu koji se vodio protiv dužnosnika Zdravka Marića

hup
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
52 komentara

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa za N1 je komentiralo prijave protiv premijera Andreja Plenkovića, ministra financija Zdravka Marića te čelnika Mosta, Bože Petrova.

"Povjerenstvo je na danas održanom radnom sastanku razmatralo sadržaj prijava zaprimljenih protiv dužnosnika Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Bože Petrova, potpredsjednika Hrvatskoga sabora i Zdravka Marića, ministra financija, kao i sadržaj objavljenih iskaza gđe Martine Dalić, g. Ante Ramljaka i g. Zorana Besaka danih USKOK-u u slučaju tzv. „Lex Agrokor“ te donijelo sljedeće odluke.

hup O SLUČAJU AGROKOR Marić: Mislio sam na nacionalni interes, nisam ni na što utjecao

U predmetu dužnosnika Zdravka Marića donesena je odluka o obnovi postupka koji se u odnosu na navedenog dužnosnika vodio pod brojem P-188/16. Također je donesen zaključak da će se novootvoreni predmet povodom prijave protiv dužnosnika Zdravka Marića, zaprimljene u petak 24. kolovoza 2018.g., spojiti na navedeni predmet.

U odnosu na prijavu koja je u petak, 24. kolovoza 2018.g., zaprimljena protiv dužnosnika Andreja Plenkovića, Povjerenstvo je utvrdilo da je prijava u bitnom istovjetnog sadržaja kao i već ranije zaprimljena prijava protiv istog dužnosnika, a povodom koje je otvoren predmet pod brojem P-193/18. Slijedom navedenoga, novootvoreni predmet protiv premijera zaključkom je spojen na postojeći predmet, u kojem su već poduzete radnje vezane za pribavljanje potrebne dokumentacije.

SLUČAJ AGROKOR 'Povjerenstvo će razmatrati i novi postupak protiv Marića'

Povodom prijave koja je u petak podnesena protiv dužnosnika Bože Petrova otvoren je novi predmet pod brojem P- 271/18.

Povjerenstvo je danas otvorilo predmet i u odnosu na dužnosnika Davora Božinovića, ministra unutarnjih poslova, s obzirom na moguću nepodudarnost podatka dostavljenih Povjerenstvu u predmetu P-188/16 koji se vodio protiv dužnosnika Zdravka Marića i podataka objavljenih u medijima o istim činjenicama.

Zadar: Ministar financija Marić dao izjavu za medije o poreznoj reformi "BRANIO SAM INTERESE GRAĐANA" Marić o iskazima Dalić: Nisam lagao, DORH je odbacio prijavu

U svim navedenim predmetima Povjerenstvo će od nadležnih državnih tijela i drugih osoba koje imaju relevantna saznanja zatražiti potrebna očitovanja", odgovorili su iz Povjerenstva za N1

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message