Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
66 komentara

Marić o iskazima Dalić: Nisam lagao, DORH je odbacio prijavu

Na pitanje zašto nije Povjerenstvu za sukob interesa rekao da je sudjelovao na više sastanaka, Marić je kratko i nervozno poručio kako je dovoljno rekao na tu temu

Zadar: Ministar financija Marić dao izjavu za medije o poreznoj reformi
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
66 komentara

Uoči sjednice Vlade u četvrtak novinari su upitali ministra financija Zdravka Marića o transkriptima iskaza bivše ministrice Martine Dalić, bivšeg izvanrednog povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka te Zorana Besaka USKOK-u koje objavila N1 televizija.

Iz iskaza Martine Dalić otkriveno je kako Marić nije govorio istinu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa kada je govorio o broju sastanaka oko Agrokora na kojima je bio. Ispada je bio na više njih nego je Povjerenstvu rekao. 

OBJAVILI DIO TRANSKRIPATA Iskazi Martine Dalić USKOK-u o Gazdi, Plenkoviću, Petrovu...

- Nisam vidio cijeli transkript, jedino što mogu reći je da je DORH odbacio kaznenu prijavu po ovoj temi i to je zatvorena tema - poručio je Marić. 

Dalić je u iskazu istaknula kako je Marić pozvao Tonćija Korunića u radnu skupinu i savjetovao ih o mogućim reakcijama Ivice Todorića kao bivši zaposlenik Agrokor kompanije. 

- Na svim sastancima na kojima sam sudjelovao, ne samo na tom predmetu, na bilo kojem predmetu pa tako i na aktualnim temama, radim isključivo u nacionalnim interesima i interesima zaštite poreznih obveznika - rekao je. 

Na pitanje zašto nije Povjerenstvu za sukob interesa rekao da je sudjelovao na više sastanaka, Marić je kratko i nervozno poručio kako je dovoljno rekao na tu temu. 

Na ponovljeno pitanje je li lagao Povjerenstvu, u hodu prema Banskim dvorima rekao je kako je to jako teško pitanje.

- Jako teško pitanje me pitate. Nisam lagao nikome - poručio je ponovivši kako je prijava odbačena te da je u svim sastancima na kojima je sudjelovao, sudjelovao isključivo braneći gospodarske i nacionalne interese RH i interese poreznih obveznika. 

Tema: Akcija Agrokor

Možda vas zanima i ovo:
Message