To je to što me zanima!

Buktinja na brdu kod Šibenika: 'Kuće još nisu ugrožene. Veliki problem je nepristupačan teren'

Gori nisko raslinje i trava, a gašenje otežava jak vjetar i noć. Na terenu je 50-ak vatrogasaca, a angažirane su sve županijske vatrogasne snage
Vidi originalni članak

U nedjelju oko 18.25 izbio je veliki požar na području Vrpolja i Grebaštice kod Šibenika. Požar je zahvatio šumu, a sve vatrogasne snage su na terenu. 

- Zahvaćena je jako velika površina. Požar još ne ugrožava objekte u blizini. Sve snage su na terenu, a najveći problem stvaraju nepristupačan teren. Nema pristupnih puteva - rekao je za 24sata zapovjednik JVP-a Šibenik Volimir Milošević koji također sudjeluje u gašenju požara. Gori trava i nisko raslinje. 

Požar gasi 50-ak vatrogasaca te su angažirane sve županijske vatrogasne snage.

- Teren je obrastao travom, a zbog vjetra se vatra brzo širi - kazao je zapovjednika Vatrogasne zajednice Šibensko – kninske županije Darko Dukić. Uz nepristupačni teren, gašenje dodatno otežava noć. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Splitski cvit 22.04.2024.

    Rano je počelo ove sezone, što će biti kad počnu vrućine?

  • Japunduša 22.04.2024.

    Ako nije namjerno, onda je po meni odgovoran onaj koji je paljenjem ostataka popiljenih grana glavni krivac. Pa kaj je tak teško pripremiti " lomaču", nazvati 193 i obavijestiti ih da buš vužgal vatru. Uvijek ponude pomoć i ako se na istoj zahvališ jer se nadaš najboljem, oni su u pripremi ako ti isti zmakne kontroli. Kak je u redu nazvati ih kad sve završiš da ne brinu. Naravno i voditi računa o tome da ne puše ludi vjetar, jer za par dana bu isti prestal a do 1.6. Bu se sigurno našlo pogodno vrijeme.

  • dobar loš zao No1 21.04.2024.

    Neko nije zadovoljan izborima...,trebalo bi uvesti višegodišnje kazne za takve..

Komentiraj...
Vidi sve komentare