To je to što me zanima!

Požar podno Kleka je ponovno buknuo, gori šuma i raslinje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Šuma je u vlasništvu Hrvatskih šuma i vatru gasi oko 50 vatrogasaca kojima pomažu i djelatnici Hrvatskih šuma, koji se već drugi dan bore s vatrenom stihijom
Vidi originalni članak

Vatrogasci JVP Ogulin, i DVD-a bore se s požarom šume i raslinja podno Kleka koji je u dva dana izbio po drugi put. Požar je izbio još u nedjelju kada su ga ugasili i stavili pod kontrolu, no u ponedjeljak se vatra ponovno razbuktala i nošena vjetrom proširila na još veće područje. 

Šuma je u vlasništvu Hrvatskih šuma i vatru gasi oko 50 vatrogasaca kojima pomažu i djelatnici Hrvatskih šuma, koji se već drugi dan bore s vatrenom stihijom na nepristupačnom i planinskom terenu.

- Teren je nepristupačan, a vatrogasci se moraju četveronoške penjati po stijenama da bi ugasili vatru koja se brzo širi zbog vjetra koji puše. Borimo se koliko možemo, a vatrogasci su na izmaku snaga. – kazao je zapovjednik JVP Ogulin, Ivan Luketić, koji smatra da je vatru  netko namjerno potpalio ili je požar izazvan nepažnjom slučajnog prolaznika ili lovca. 

- U nedjelju smo ugasili vatru, a danas je ponovno počelo gorjeti. Vatra se proširila do samog podnožja Kleka, a na vrhu je dosegla do 800 metara nadmorske visine - kazao je Luketić.

U blizini požarišta nema kuća niti naselja pa nitko nije ugrožen, osim planinarskog doma koji se nalazi na vrhu Kleka, a koji je sada pod stalnim osiguranjem sve dok se vatra ne ugasi. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • JosipTurkovic 02.04.2012.

    Nevjerojatno je da jedan Zapovjednik profesionalne vatrogasne postrojbe u svojoj izjavi konkretno sumnju baci na lovce, a znamo svi da su lovci upravo te osobe koje ne samo da vode brigu o životinjama već vode brigu i o staništu gdje borave, a to je upravo šuma. Upravo zbog takvih izjava morao sam komentirati, te smatram da ne treba brzopleto prozivati mogućeg počinitelja ako za to ne postoji osnovana sumnja.

  • nanica 02.04.2012.

    grozno i tužno je gledati kako nam najdraži ponos Ogulina gori....... jučer sam bila gore i nemogu vjerovati da danas ga gledam u oblaku dima........... i jedva čekam jutro i idem gore :(

  • user_46331 02.04.2012.

    Bila sam na Kleku i prelijep je bilo bi mi jako žao da izgori planinarski dom, a žao mi je i šume. Uvjek rado pogledam slike iz OŠ kada sam sa kolegama planinarima bila u više navrata na Kleku i slikali se na samom vrhu. To su bili lijepi dani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare