To je to što me zanima!

Požar u vikendici bivšeg šefa DORH-a, uhitili dvojicu mladića

Dvojica mladića uhićena su u ponedjeljak na Braču pod sumnjom da su u subotu navečer u Postirama podmetnuli požar u kući bivšega državnog odvjetnika Radovana Ortynskog
Vidi originalni članak

Dvojica mladića uhićena su u ponedjeljak na Braču pod sumnjom da su u subotu navečer u Postirama podmetnuli požar u kući bivšega državnog odvjetnika Radovana Ortynskog, a kako se neslužbeno doznaje, na mjestu požara pronađeno je dosta tragova, što je policiji pomoglo da počinitelje uhite samo dan i pol nakon požara.

U požaru je uništeno prizemlje kuće, a očevid je nastavljen i u ponedjeljak.

Splitska policija zbog tajnosti izvida nije mogla otkriti pojedinosti, nego je samo službeno potvrdila da su dvije osobe uhićene. Neslužbeno se doznaje se da je riječ o dvojici mladića koji su od prije poznati bračkoj policiji. Njih su dvojica još na ispitivanju u supetarskoj policijskoj postaji, nakon čega bi tijekom dana brodom trebali biti prevezeni u zgradu splitsko-dalmatinske Policijske uprave te pritvorskom nadzorniku.

Pretpostavlja se da je šteta velika. Požar na vikendici Radovana Ortynskog buknuo je u subotu oko 21,30 sati, a vatrogasce su zvali prvi susjedi. Vatru je ugasilo 18 vatrogasaca pet minuta prije ponoći. U požaru je izgorjelo prizemlje kuće, a vatra nije zahvatila prvi kat, galeriju, tavan i krovište. Vatrogasci i policija pronašli su kanistar s ostatcima benzina te tragove krvi. Pretpostavlja se da su dvojica ušla u kuću provalivši balkonska vrata u prizemlju, pri čemu se jedan od njih ozlijedio, što je policiji pomoglo da ih brzo otkriju.

Na stranicama DORH-a službeno je objavljeno da je zamjenica općinskoga državnog odvjetnika s policijskim službenicima Službe za očevide i kriminalističku tehniku splitsko-dalmatinske Policijske uprave u nedjelju od 11 do 17,30 sati obavljala hitnu dokaznu radnju očevida.

"Uz pomoć službenog psa Postaje granične policije (PGP) Trilj i dva psa tragača Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) pretraženo je šire područje mjesta događaja", navodi se u priopćenju DORH-a te dodaje da su pronađeni tragovi koji upućuju na osnovanu sumnju da su "zasad nepoznati počinitelj ili počinitelji počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom".

Negdašnji sudac zagrebačkoga Županijskog suda Radovan Ortynski, koji je svojedobno istraživao tzv. zločinačku organizaciju, bio je na čelu DORH-a od 2001. godine 14 mjeseci, nakon čega je dao ostavku. Taj je postupak obrazložio medijskim pritiskom optužujući državne institucije i medije za spregu s organiziranim kriminalom. Uskoro je dobio otkaz, nakon kojega se šest godina pokušavao zaposliti, a naposljetku je otišao u invalidsku mirovinu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • bcelija 05.04.2017.

    Dal' je kuća ili vikendica nije bitno, bitno je da su oni to zapalili za lovu i po narudžbi i da je to kuća bivšeg šefa DORHA što je veoma važno, sad je na DORHU da iz tih bitangi izvuče naručitelja koji je na Braču pa će taj propjevati, pa ćemo vidjeti gdje će se klupko odmotati...... Ako bitange neće pjevati preporučam držati par dana bez droge pa će već krenuti....

  • umjereni pacifist 04.04.2017.

    to je meni jako čudno,doima se čak jako nestvarnim.

  • x00x 03.04.2017.

    jel to neko upozornje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare