To je to što me zanima!

Požari na makarskom području još su aktivni: Bura sve otežava

U ovom trenutku, kako nam je rekao zapovjednik JVP grada Makarske Mario Čović dio vatrogasaca je povučen i stavljen u pripravu jer se trenutno požarište može kontrolirati. Rubni dijelovi požarišta su sanirani
Vidi originalni članak

Dva požara na predjelima Makarske, točnije Biokova iznad Živogošća i Kotišine još uvijek su aktivni, a bura koja još uvijek puše na makarskom primorju dodatno stvara probleme vatrogascima u gašenju požara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vatrena stihija zahvatila je borovu šumu i sitno raslinje na dosta nepristupačnom terenu na Biokovu iznad Živogošća na sam Uskrs I dok su se vatrogasci borili sa buktinjom kako bi požar stavili pod kontrolu u noći na ponedjeljak iznad Kotišine buknuo je još jedan požar.

Na terenu u gašenju požara u jednom trenutku aktivno je bilo stotinjak vatrogasaca što iz DVD i JVP iz cijele splitsko-dalmatinske županije.

U ovom trenutku, kako nam je rekao zapovjednik JVP grada Makarske Mario Čović dio vatrogasaca je povučen i stavljen u pripravu jer se trenutno požarište može kontrolirati. Rubni dijelovi požarišta su sanirani.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Trenutačno su požari pod kontrolom i nadamo se kako će tako i ostati. Nažalost vjetar nam stvara problem. Opožareno je oko dvadeset hektara borove šume i sitnog raslinja. Nekoliko manjih kuća u jednom trenutku je bilo u opasnosti, ali su vatrogasci uložili sve snage kako vatra ne bi ugrozila objekte u čemu su i uspjeli", rekao nam je zapovjednik Čović koji napominje kako požari trenutno jesu pod kontrolom te da se dio vatrogasaca koji su na terenu proveli gotovo dvadeset i četiri sata sada odmara kako bi se mogao ponovno vratiti na požarište i kontrolirati teren.

"Nadamo se da se vatra neće više aktivirati te da nećemo trebati pomoć iz zraka", poručio je Čović.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 19.04.2022.

    Podmetnuto

  • user_467123 18.04.2022.

    Bit ce da su i ovaj puta srbi jer hrvat nikada nije kriv???

  • Jozoglumac 18.04.2022.

    Sad se može graditi i tamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare