To je to što me zanima!

Pronašli su ruksak: Djevojka je ostala zarobljena ispod slapa?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Djevojka i dečko su šetali po brani. Odjednom su pali u Orljavu. Mladić je izašao van, a djevojka nije. Spasioci je u srijedu nisu našli. Potragu nastavljaju u četvrtak
Vidi originalni članak

Na brani kod rijeke Orljave u Cerničkoj ulici u Požegi  u srijedu navečer šetali su djevojka i dečko . U jednom trenutku pali su u rijeku . Dečko (20) je uspio izaći iz rijeke i odvezla ga je Hitna pomoć. Djevojka je navodno ostala zarobljena ispod slapa. Na teren su izašli GSS-ovci, ronioci, policija, vatrogasci. Spasioci su u rijeku spustili čamac i počeli su potragu koju im je otežava jaka struja.

-  Poduzimamo sve što je u ovom trenutku u našoj moći. Sad nam  je najvažnije savladati slap i snažnu struju. Proći ćemo do kraja dio do mosta kako bi pokrili dio terena uz slap nakon čega ćemo morati prekinuti potragu - rekao je Zdenko Mautner, šef JVP-a Požega .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Potragu su prekinuli oko 22 sata. Djevojku nisu našli i potragu će nastaviti u četvrtak rano ujutro nizvodno rijekom Orljavom. U srijedu su spasioci pronašli ruksak s osobnim stvarima i pretpostavlja se da je to torba nestale djevojke.

Željko Glavić, ravnatelj požeške bolnice , rekao je da je mladić pothlađen, ali da je stabilno i van je životne opasnosti. Kad je primljen tresao se od hladnoće, ali je razgovarao s osobljem. Ugrijali su ga i poslali na daljnju obradu.

Nije poznat razlog zašto je par uopće šetao na tom mjestu u tako kasno vrijeme. Jer, riječ je o gotovo neosvjetljenom dijelu nasipa, staza je jako uska, a rijeka Orljava je preblizu. Doznajemo od mještana da inače tamo u tim kasnim satima gotovo nikad nema šetača.

Na pojedinim dijelovima Orljave, baš uz taj slap i branu dubina seže i do 3,5 metra.

Idi na 24sata

Komentari 99

  • Majstorica 19.03.2015.

    Čemu odmah optuživanje i blaćenje? To je tragedija za obe obitelji i tko može bez razloga tvrditi da ju je dečko gurnuo? Uz rijeke je blatan teren, sklizak, uski puteljak, možda je djevojka pri padu udarila glavom. A zašto su šetali tamo u 9 naveče? Hallo, zar nitko od vas nije bio mlad?

  • brko1 19.03.2015.

    To su smrtonosni slapovi koje izvode Hrvatske vode! Tako su poginula dvojica kajakaša na Rječini! Hrvatske vode ubijaju hrvatske građane!

  • prosvijetljena 19.03.2015.

    treba podići zaštitne ograde na mjestima poput ovih. Nije lijepo ni zbog mladića ni njegovih roditelja optuživati ga da ju je gurnuo, da "je se riješio" ma halo ljudi!?!?! 20 godina, mladi, zaljubljeni i nesmotreni. Dovoljno da je netko od njih potrčao, poklizuo se a ovaj drugi išao za njim da ga uhvati....Zašto se odmah sumnja na ubojstvo (da je tako ne bi i drugi završio u rijeci valjda). Nesreće se događaju a odgovorni su oni koji ne zaštite takva mjesta gdje mislim i na pružne prijelaze gdje nastrada mnogo ljudi jer je postavljanje brklji užasan teret za općinski proračun. Sramota!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare