To je to što me zanima!

Požeški gradonačelnik osuđen zbog zapošljavanja svog kuma

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić osuđen je jer je dok je bio na funkciji ravnatelja Doma zdravlja mimo procedure zaposlio za stalno svojeg prijatelja
Vidi originalni članak

Općinski sud u Slavonskom Brodu osudio je HDZ-ovog gradonačelnika Požege Darka Puljašića na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci. Drugim riječima, Puljašić ne ide u zatvor ako u roku jedne godine ne počini novo kazneno djelo. 

Gradonačelnik je osuđen jer je kao ravnatelj Doma zdravlja Požega svojem prijatelju, zaposlenom u Domu zdravlja na određeno vrijeme u mjestu vozača, protivno proceduri, omogućio da potpiše ugovor o radu na neodređeno. Puljušić je to učinio bez objave javnog natječaja i provedbe postupka natjecanja kandidata za to radno mjesto.  

- Time mu je omogućio stjecanje radno-pravnog statusa i beneficija u vidu neimovinske koristi - pisalo je u optužnici. 

Nakon izrečene presude, oglasila se gradske vijećnica Požege Tamara Puač.

- Sramotno je do čega je doveo izbor čelnika HDZ-a u Gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji. U nepune dvije godine dva čelnika imaju potvrđenu optužnicu, a od ponedjeljka je i gradonačelnik Požege u tom elitnom društvu s presudom na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci koja se neće izvršiti uz uvjet da u roku od godine dana ne počini novo kazneno djelo. A znamo da kaznenih prijava protiv istog ima još.

- Vodstvo županijske i državne razine HDZ-a nije našlo shodnim uputiti riječ, dvije, isprike građanima Požege jer je gradonačelnik presuđen prema čl. 291 Kaznenog zakona  RH zbog zapošljavanja kuma bez natječaja, što i ne čudi jer reakcija je izostala i kad je podignuta optužnica protiv župana koji je demonstrirao tko je 'gazda u kući' nad  suprugom i dožupana koji  dok je bio gradonačelnik, pokazao što misli o medijskoj slobodi i demonstrirao znanje borilačkih vještina koje je ponio s fakulteta nad novinarom, napisala je Puač.

Tamara Puač je Puljašića i sama kazneno prijavila u drugom slučaju koji se tiče navodnih krivotvorenja dokumentacije pri izgradnji sportske dvorane u osnovnoj školi Dobriša Cesarić. Njezinu prijavu protiv njega i još nekoliko suradnika općinsko državno odvijetništvo  proslijedilo je DORH-u. 

Idi na 24sata

Komentari 91

  • 23.08.2018.

    A jesu ga osudili imamo pravosuđe nema šta

  • morena777 23.08.2018.

    Gradonačelnik (HDZ)zaposlio prijatelja bez natječaja.Dobio uvjetnu kaznu.Rezime-Uhljeb i dalje radi,natječaj se ne raspisuje,gradonačelnik je i dalje gradonačelnik.Jedino što mora čekati da prođe uvjetna i da zaposli novog uhljeba.Divnog li pravosuđa,stvarno neki uživaju...

  • Šokački bećar 23.08.2018.

    Da kum nije trebao posao ne bi ga ni zaposlio. 😃 Naravno, kazna treba biti stroga i za primjer drugima. A mogla bi i gospođa Tamara Puač reći koju o svojim odnosima sa kumom, vjerujem da bi bilo zanimljivo široj javnosti i fanovima Severine 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare