To je to što me zanima!

Pozicija Komisije o Brexitu ista i nakon ostavke Therese May

Britanska premijerka Theresa May u petak je poručila kako podnosi ostavku, čime je pokrenula utrku za novim čelnikom konzervativaca, pred kojim će i dalje stajati otvoreno pitanje Brexita
Vidi originalni članak

Pozicija Europske komisije u pogledu Brexita ostaje ista i ostavka premijerke Therese May nema utjecaja na nju, izjavila je u petak glasnogovornica Komisije Mina Andreeva.

Glasnogovornica je prenijela Junckerovu poruku da je sa žaljenjem primio najavu ostavke Therese May, "hrabroj ženi prema kojoj gaji veliko poštovanje" i s kojom će i dalje ostati u kontaktu.

VELIKA BRITANIJA Theresa May plakala: Sve sam pokušala, povlačim se u lipnju

"Što se Brexita tiče, tu nema promjena. Naša pozicija je sadržana u sporazumu o razdruživanju i u deklaraciji o budućim odnosima", rekla je Andreeva.

Dodala je da će Juncker poštovati i surađivati i novim britanskom premijerom "tkogod to bio".

VELIKA BRITANIJA Dok traju europski izbori, May živi zadnje dane na čelu vlade

Britanska premijerka Theresa May u petak je poručila kako podnosi ostavku, čime je pokrenula utrku za novim čelnikom konzervativaca, pred kojim će i dalje stajati otvoreno pitanje Brexita.

May je objavila raspored svojeg odlaska: 7. lipnja podnosi ostavku u Konzervativnoj stranci, a utrka za novim čelnikom počinje tjedan nakon toga.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Rrvatina 24.05.2019.

    g May ima u Rrvata sposobnih žene i mi smo spremni pokloniti ih, npr g Jadranku i sl. osobnosti... dame koje su učinile čuda i ostavile duboki trag u Rrvatskoj politici i naravno u životu običnog građanina.... ali neka, mi ćemo se žrtvovati i poslati ih sa jednosmjernom kartom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare