To je to što me zanima!

Poziv bankama:'Radnicima koji imaju kredite olakšajte otplatu'

Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić pozvali su predstavnike svih banaka koje djeluju na području Istre da radnicima Uljanika koji imaju kredite izađu u susret
Vidi originalni članak

Valter Flego  i Boris Miletić pozvali su u ponedjeljak predstavnike svih banaka sa područja Istre da radnicima Uljanika koji imaju kredite izađu u susret te da im olakšaju otplatu mjerama poput reprogramiranja kredita, priopćeno je iz kabineta župana.

Sve banke su spremne pomoći, iskazale su socijalnu osviještenost i fleksibilnost te naglasile kako svakome klijentu radniku Uljanika pristupaju individualno, navodi se u priopćenju.

Sastanak je održan na inicijativu župana i gradonačelnika, kako bi se raspravljalo o situaciji u Uljaniku i na koji je način pomoći radnicima koji već sedam mjeseci ne primaju plaće.

Flego se osvrnuo na javni poziv bankama za uključivanje u program kreditiranja poduzetnika "Poduzetnik Istarska županija 2019.“, koji je otvoren do 5. travnja, rekavši da je cilj programa osiguranje kredita za poduzetnike uz nižu kamatnu stopu, u čemu sudjeluje i Istarska županija s jedan posto.

 - Na taj način županija nastavlja s pomaganjem i poticanjem razvoja malog i srednjeg poduzetništva, a financijskim poticajima sustavno se stvara povoljno poduzetničko okruženje za razvoj postojećih i otvaranje novih poslovnih subjekata i radnih mjesta - poručio je Flego.

Kreditni potencijal programa iznosi 60 milijuna kuna, a osiguravaju ga poslovne banke i HBOR. Program obuhvaća kredite za malo i srednje poduzetništvo za nove investicije i trajna obrtna sredstva te kredite za mlade poduzetnike i žene poduzetnice.

Nakon odabira banke definirat će se konačni uvjeti programa, sklopiti ugovor o poslovnoj suradnji s bankama i HBOR-om, objaviti poziv za prikupljanje zahtjeva za dodjelu poduzetničkih kredita i imenovati povjerenstvo za provedbu programa, kaže Flego.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • 01.04.2019.

    Da, da... Zaboravili su napomenuti da je 1 april.

  • Idemo prema boljem 01.04.2019.

    Demagogija ala salsa istrijana.

  • mica trftaljka 01.04.2019.

    Upropastio ti je tvoj sef jakovcic Uljanik naravno uz HDZ i SDP sada oces kao zamazati oci sa tim sto hoces kao banke da pomognu za kredite uljanikovcima gotovo je vec 60 posto Uljanika racuni blokirani dosta ljudima isključena struja neki jesdu u menzi taj jedan obrok na dan kasno Asi se sjetio Flego i mileticu nas covik istarski je najveći krivac za propast Uljanika IDS pa tek HDZ i SDP sram vas bilo vrajza vas makina dopeljala u Istru

Komentiraj...
Vidi sve komentare