To je to što me zanima!

Poznati su svi kontakti tenisača, oglasio se i Krunoslav Capak

Epidemiološka služba sad pokušava ustanoviti kakvo je stanje, 'mobilizirani' su epidemiolozi s tamošnjeg područja, organizirat će se telefonske linije, poručio je Capak
Vidi originalni članak

Mora se provesti epidemiološka klasifikacija, a za konkretnu situaciju vrijedi isto pravilo kao i za slične: svi oni za koje se pokaže da su bili u neposrednom dodiru sa osobom pozitivnom na koronavirus moraju u samoizolaciju na dva tjedna. Nebitno je gdje će se ona organizirati - oni kojima je Zadar mjesto stanovanja mogu otići svojim kućama, ostalima će Županija organizirati smještaj ili u hotelu ili na nekom drugom, adekvatnom mjestu, komentirao je Krunoslav Capak slučaj zaraze tenisača na turniru u Zadru. 

POGLEDAJTE VIDEO: Korona virus na turniru u Zadru 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Epidemiološka služba sad pokušava ustanoviti kakvo je stanje, 'mobilizirani' su epidemiolozi s tamošnjeg područja, organizirat će se telefonske linije na kojima će zainteresirani moći dobiti sve informacije - rekao je za Zadarski.hr. 

- Osobe koje su zaražene ne smiju putovati - njima treba organizirati smještaj i zdravstvenu skrb. Međutim, nema zapreke za putovanje onih koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobama, a nalazi testa su negativni, ali su im preventivno propisane mjere samoizolacije. Mogu putovati, ali pod posebnim mjerama zaštite, s maskama, pogotovo ako imaju svoje prijevozno sredstvo. U takvoj varijanti, nužno je obavijestiti državu u koju idu da dolaze, da moraju biti u karanteni i država mora potvrditi njihov dolazak.

Svi kontakti poznati 

- Poznati su svi kontakti Grigora Dimitrova u Zadru, izolirani su i čekaju se rezultati nalaza epidemiologa - rekla je za 24sata Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

Posjetitelji Adria toura u Zadru ubrzano su se razilazili sa zadarskog Višnjika nakon što je otkazana završnica zbog bugarskog tenisača oboljelog od Covida-19. Neki od njih stavili su već zaboravljene maske na lice. Svi su razgovarali gotovo isključivo o pandemiji, a koraci su se ubrzavali prema sigurnosti njihovih domova. Tribine su brzo ostale zjapiti prazne, samo su čistači još radili svoj posao. Bina spremna za završni koncert ostala je bez izvođača i publike, a ljubitelji bijelog sporta bez "šlaga na torti" odnosno samog finala.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • bodin 22.06.2020.

    Koje gluposti priča da su poznati svi kontakti...daj Bože da nema zaraženih.....ali da su svi kontakti poznati nemoguča misija za tako kratko vrijeme...

  • hyundai1987 22.06.2020.

    Zadarsku Zupaniju u karantenu.Turiste vracati na ulazu u Zadar.Turiste hraniti i paziti 15 dana a nama sta bude.Kruha i igara

  • negoidiz 22.06.2020.

    ajde kljuno ne rise, trudite se pokupiti sranje koje ste brzopleto rasuli po državi. nemate vi kontrolu ni nad ničim već želite dogurati pozitivno do izbora. capak mi se ovako čini kao promišnjen ali trom i bezvoljan..

Komentiraj...
Vidi sve komentare