News

Komentari 49

Poznati su svi kontakti tenisača, oglasio se i Krunoslav Capak

Poznati su svi kontakti tenisača, oglasio se i Krunoslav Capak

Epidemiološka služba sad pokušava ustanoviti kakvo je stanje, 'mobilizirani' su epidemiolozi s tamošnjeg područja, organizirat će se telefonske linije, poručio je Capak

Mora se provesti epidemiološka klasifikacija, a za konkretnu situaciju vrijedi isto pravilo kao i za slične: svi oni za koje se pokaže da su bili u neposrednom dodiru sa osobom pozitivnom na koronavirus moraju u samoizolaciju na dva tjedna. Nebitno je gdje će se ona organizirati - oni kojima je Zadar mjesto stanovanja mogu otići svojim kućama, ostalima će Županija organizirati smještaj ili u hotelu ili na nekom drugom, adekvatnom mjestu, komentirao je Krunoslav Capak slučaj zaraze tenisača na turniru u Zadru. 

POGLEDAJTE VIDEO: Korona virus na turniru u Zadru 

- Epidemiološka služba sad pokušava ustanoviti kakvo je stanje, 'mobilizirani' su epidemiolozi s tamošnjeg područja, organizirat će se telefonske linije na kojima će zainteresirani moći dobiti sve informacije - rekao je za Zadarski.hr. 

- Osobe koje su zaražene ne smiju putovati - njima treba organizirati smještaj i zdravstvenu skrb. Međutim, nema zapreke za putovanje onih koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobama, a nalazi testa su negativni, ali su im preventivno propisane mjere samoizolacije. Mogu putovati, ali pod posebnim mjerama zaštite, s maskama, pogotovo ako imaju svoje prijevozno sredstvo. U takvoj varijanti, nužno je obavijestiti državu u koju idu da dolaze, da moraju biti u karanteni i država mora potvrditi njihov dolazak.

Svi kontakti poznati 

- Poznati su svi kontakti Grigora Dimitrova u Zadru, izolirani su i čekaju se rezultati nalaza epidemiologa - rekla je za 24sata Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

Posjetitelji Adria toura u Zadru ubrzano su se razilazili sa zadarskog Višnjika nakon što je otkazana završnica zbog bugarskog tenisača oboljelog od Covida-19. Neki od njih stavili su već zaboravljene maske na lice. Svi su razgovarali gotovo isključivo o pandemiji, a koraci su se ubrzavali prema sigurnosti njihovih domova. Tribine su brzo ostale zjapiti prazne, samo su čistači još radili svoj posao. Bina spremna za završni koncert ostala je bez izvođača i publike, a ljubitelji bijelog sporta bez "šlaga na torti" odnosno samog finala.

Najčitaniji članci