To je to što me zanima!

Praščić dvospolac: Zovem se Vanja jer sam i muško i žensko

U Samoboru se 12. veljače uz osmero braće i sestara oprasio Vanja, prase koje ima obilježja oba spola. To mu ne smeta. Najživahnije je i najborbenije mladunče krmače Pike
Vidi originalni članak

Gic, gic, gic... Tako nas je u Samoboru pozdravio praščić Vanja dok je živahno uz osmero braće i sestara trčkarao oko mame Pike. Naizgled je sasvim obično prase, no kad ga bolje pogledate, odmah shvatite da Vanja ima obilježja i muškog i ženskog spola, što je njegove vlasnike poprilično iznenadilo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video


- Pika je devetero praščića oprasila 12. veljače. Sve je bilo dobro i Vanja je šesti po redu došao na svijet. Bio je jako sićušan, najmanji među praščićima, ali i najžilaviji i najborbeniji - rekla je Božena Ivanjko (48) dodavši da je Vanja ljubimac njezine obitelji, ali i prijatelja.


- Jako je umiljat i treba mu puno nježnosti, baš kao i svakoj drugoj bebi. Zato nam nije teško uzeti ga u ruke i milovati - dodala je Božena. Vanjina mama Pika nije presretna kad ga Božena mazi, pa se zna i ljutiti.
- Pika se kao svaka majka boji za svoju mladunčad. Čim čuje da Vanja zacvili, traži ga pogledom i zove k sebi - pojašnjava Božena, čija se obitelj godinama bavi stočarstvom. Uz praščiće imaju konje, purice, kokoši...Kad je veterinar došao pogledati praščiće, nije se iznenadio ugledavši Vanju.


- Rekao nam je kako su ovakvi praščići vrlo rijetki, ali da ih ima. Smatra da je trebalo biti desetero praščića, a ne devetero i da se zato Vanja oprasio kao dvospolac. Nažalost, ne znamo kakvi su njegovi unutarnji organi i ima li kakvih anomalija, pa nam je zato veterinar rekao da ne može predvidjeti koliko će dugo Vanja živjeti - dodala je Božena. Njezine su kćeri Gabrijela (16) i Ivana (17) danima vijećale koje će ime dati praščiću. Dvoumile su se između imena Vanja i Matija, budući da su to imena koja se daju i muškarcima i ženama.


- Odluka je ipak pala na ime Vanju - rekla je Božena, koja osim Gabrijele i Ivane ima još dvoje djece, Karla (22) i Karolinu (28), ali i troje unučadi.


Svi složno pomažu obitelji u stočarstvu, pa su tako složno i odlučili da Vanja bude njihov ljubimac. Osim Pike, kod obitelji Ivanjko se u iduća dva mjeseca trebaju oprasiti još dvije krmače. Hoće li biti još praščića nalik na Vanju, Ivanjkovi će tek vidjeti.
 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • brankopukydjuric 29.02.2016.

    Mirela Holy je, koliko se sjećam, htjela takav neki zakon predložiti po kojem se može mijenjati spol prema potrebi i koliko nekom treba puta. Ajd ovaj praščić ima legitimno pravo na to s obzirom da se netko sa njim konkretno poigrao.

  • bembač 29.02.2016.

    koj pa... bar ga ne trebaju voziti bicaku na sex, nek more sam to obaviti, i evo male gujde... :)

  • 29.02.2016.

    Vjerujem da će ovu svinjicu zbog različitosti poštedit smrti i da će je imat možda za kućnog ljubimca!

Komentiraj...
Vidi sve komentare