To je to što me zanima!

Pratili poziv: Policija zna tko je Vargi javio da je pod istragom?

Tajnost istrage protiv Franje Varge pala je nakon telefonske dojave, a kako piše Večernji, policija navodno zna tko mu je dojavio da ga se prati i da uništi dokaze
Vidi originalni članak

Ni tjedan dana istraga protiv Franje Varge (36) koja je uključivala mjere praćenja i prisluškivanja, nije uspjela ostati tajnom. Njega se sumnjiči da je krivotvorio prepisku državnog odvjetnika Cvitana s drugim ljudima, koju je Zdravko Mamić prezentirao kao autentično podmetanje DORH-a. Vargi je, piše Jutarnji, u četvrtak stigao poziv kojim mu se poručilo da uništi dokaze. Poziv je navodno stigao preko obične telefonske linije, jer Varga nije koristio Viber ili WhatsApp. 

MILIJAN BRKIĆ: 'Manipulatori su iskoristili činjenicu da poznajem Vargu'

Kako doznaje Večernji, PNUSKOK je presreo poziv iz zagrebačke Dubrave i znaju tko je nazvao Vargu kako bi mu dojavio za praćenje. Kako je on bio pod posebnim mjerama, iste večeri su ga uhitili.

TVRDI NACIONAL Mamića i čovjeka koji je lažirao SMS-ove spojio je Karamarko?

Varga je, neslužbeno doznaje Večernji, lažirao i nalog SOA-e kojim se 'tražilo praćenje Tomislava Karamarka', međutim navodno je Milijan Brkić bio taj koji je shvatio da se radi o falsifikatu. Kako piše Jutarnji, Varga se  hvalio svojim poznanstvima s Brkićem i Karamarkom, dok je još radio u policiji. 

TRAŽI ISTRAGU NOVE AFERE Plenković o 'SMS-ovima': Zvao sam Brkića, nisam ga dobio...

Karamarko je za Jutarnji rekao da ga zna iz MUP-a, ali da sa ovom situacijom u kojoj se sada Varga našao nema veze. Tvrdi i da je laž da se prošli tjedan čuo s Vargom. Dodao je da su se više počeli družiti kad se Karamarko povukao iz politike, da su se znali viđati i da mu se Varga žalio na životnu situaciju i povremeno tražio novac. Ispričao mu je i kako je Varga obećao da će mu napraviti rekonstrukciju načina na koji je navodno Apis ukrao glasove u izbornoj noći, no da to nikad nije učinio.

Idi na 24sata

Komentari 105

  • juricajuric179 26.09.2018.

    I tako je ova hdz država doživjela svoj vrhunac da se hdz-ejnare počele sami između sebe svađati i podmetati , i tako će biti sve dok su bosanci i ercegovci u samom vrhu hdz-ea, ali mislim da je Plenki ipak mudar i odvažan čovjek te da će on maknuti sve te bosnske disidente i uzurpatore, te stvoriti pošteni hdz i državu.

  • krao_sam_1 26.09.2018.

    Pravi decki. Nebi ukrali,nema šanse.

  • kriticaranaliticar 26.09.2018.

    Zanimljivo kako svaka druga rečenica u članku 24sata.hr počinje sa “neslužbeno doznajemo”. Žalosno je kako živite od nagađanja i špekulacija. Pronađite uzor u stranim medijima, koji svoj posao obavljaju profesionalno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare