To je to što me zanima!

Vidmarović: Škoro šalje jaku poruku mladoj i urbanoj desnici koja je razočarana u HDZ

U live emisiji 24 sata, voditelji Anamarija Burazer i Igor Alborghetti ugostili su zadarskog performera Enija Meštrovića poznatijeg kao Ričarda te komunikologinju Anu Šimunović i kolumnista Tomislava Klauškog
Vidi originalni članak

Ne priklanjamo se nikome nego se oni priklanjaju meni. Zovem ih na audiciju pa ćemo vidjeti. Jedan od uvjeta je da se oni meni svide, rekao je zadarski performer Ričard tijekom live emisije 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO: Lokalni izbori 2021.

Voditelji Anamarija Burazer i Igor Alborghetti ugostili su legendarnog Ričarda, zvijezdu prvog kruga izbora te komunikologinju Anu Šimunović i kolumnista Tomislava Klauškog koji su komentirali rezultate drugog kruga lokalnih izbora iz svih gradova i općina u Hrvatskoj. 

Prvi gost live emisije 24sata bio je čuveni zadarski performer Enio Meštrović poznatiji kao Ričard. Više puta je sudjelovao na izborima, a na ovima je osvojio više od 20 posto glasova. 

Ričard je izbornim nastupima pomeo velike stranke u Zadru osvojivši sedam mjesta u Zadarskoj skupštini što znači da vlast bez njega neće moći biti sklopljena. 

Ono što ukrade će djelomice vratiti i građanima, Ričardova je jedna od glavnih premisa kojom se vodi. 

- Enio je budala. Najgori političari su budale. Ako ne znaš ukrasti onda nisi za politiku. To je najgori ološ - onaj koji ne zna ukrasti. Mi isto krademo, ali malo manje s time da bi vraćali narodu. Hoću pare, tako se to radi u Hrvatskoj - rekao je Ričard pa nastavio:

- Zna se kako se dolazi do para u ovoj državi, a jedna od tajni je di sam iskopao bunar za pare. Uzeo sam samo sedam mandata pa drugi političare misle da sam neiskusan. 

Ričard se u novom studiju 24sata opustio te je popio rakiju i prokomentirao rezultat kandidata Domovinskog pokreta.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU Političari izašli na glasovanje u društvu svojih boljih polovica

- Nije Škoro budala. On cijeli život pjeva, ali čim se uhvatio politike... to mu nije trebalo - rekao je Ričard nakon čega je zatražio konjačić.

Analizu izlaznih anketa komentirala je i  međunarodno certificirana komunikacijska savjetnica i edukatorica Ana Šimunović i kolumnist 24sata Tomislav Klauški.

- Pozdravljam veliki broj sučeljavanja. Bandić je to uglavnom izbjegavao. To je jedan od najboljih načina kako bi zainteresirali građane. Koliko su bili uspješni u tome, mislim da svi generalno nisu pokazali dobre komunikacijske vještine. Dijametralno su suprotni po pitanju politika pa tako i komunikacijskih stilova. Tomašević je zaista pokazao znanje gradskih problema što ne vidim često u političkom prostoru. Sebe je nametnuo visoko za razliku od Škore koji ima nastup, ali je išao na 'mišiće' - rekla je Šimunović. 

- Trebao bi osvijestiti neverbalnu komunikaciju. U komunikaciji želimo čuti konstruktivne argumente koje smo čuli, ali fali emocionalni aspekt na kojem treba raditi - kazala je i nastavila:

IZBORNO POVJERENSTVO: Članice biračkog odbora su se fotografirale s Tomislavom Tomaševićem, pa su razriješene

- Tomašević je u startu zvučao kao gradonačelnik. Cijela kampanja je bila postavljena da se brani od napada. Škoro je pak u drugi krug igrao na ideologiju. 

- Rekla bih da se na prvim debatama vidjelo neiskustvo i manjak konstruktivnog argumentiranja. Od startnih pogrešaka i propusta je to na kraju izgledalo dosta dobro. Bilo je previše etiketiranja, ali to je i očekivano. Bilo je i žustrih sučeljavanja, primjerice u Splitu. Mihanović baš i nije izgledao dobro, ali na zadnjem sučeljavanju je uspio nešto poentirati - objasnila je Šimunović.

Stručnjak za međunarodne odnose Branimir Vidmarović prokomentirao je rezultate lokalnih izbora u metropoli. 

- Kad govorimo o Zagrebu, vidimo da su i Škoro i Tomašević razumjeli i vide koji su problemi. Ovo je dobar rezultat za njega. Šalje jake poruke prema urbanoj i mladoj desnici koja je razočarana u HDZ. Slogan 'tako mi Bog pomogao' do sada nitko nije koristio i mislim da će se još uhodavati. Ima potencijala za rast te mislim da će postati ozbiljniji. On je prosvjedni kandidat. Ako obuhvati sve suvremene probleme, onda će to biti stranka koja ima neku perspektivu - zaključio je Vidmarović. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • ursuss 31.05.2021.

    moja neiskrena sućut desničarima....čestitka Zagrebu  na izboru gradonačelnika...kako su birali tako će im biti mada sam siguran da će hdz i gubitnici podlo rovariti i podmetati novoj gradskoj upravi...

  • _Shedow. 31.05.2021.

    MEDIJI-MEDIJI su največe zlo planete, pa Škoro je samo crno na bijelo iznosio isisavanje love i na kraju sa papirima, činjenično dokazao da je Tomašević i ekipa u 10 godinma izvukla pola milijarde kuna, što našeg što Soroševog novca+medijska pogurancija i eto, to je to. No narod je još samo jednom dokazao da ga sisavci novca ne brinu, to im je ok, ok je da ih lažu i kradu, bitno je da im daju nadu u promjene. Sjetite se da su prvo ŽZ sotonizirali mediji, ma šta god tko mislio o njima ŽZ je branio naše domove od ovrhe stranih bankaroida i umjesto da ih se podrži svi su ih pljuvali. Pojavi se MOST i opet  HDZ-ovi mediji po njima svom silom kao da su sotone u mostu ih napadaju. Pojavi se DP i eto, ista šablona, pa pre očito je da mediji totalno neprofesionalno i prljavo dovode ljude na vlast svojom besplatnom propagandom istih a sotonizacijom drugih. To vide i slijepi, no glupi ne vide!

  • 31.05.2021.

    Ma gdje živi ta "mlada urbana desnica"? Postoji stari, isluženi HDZ kadar ruralnih područja. Kod nas to zovu "seljačine"

Komentiraj...
Vidi sve komentare