Obavijesti

News

Komentari 62

Vidmarović: Škoro šalje jaku poruku mladoj i urbanoj desnici koja je razočarana u HDZ

Vidmarović: Škoro šalje jaku poruku mladoj i urbanoj desnici koja je  razočarana u HDZ

U live emisiji 24 sata, voditelji Anamarija Burazer i Igor Alborghetti ugostili su zadarskog performera Enija Meštrovića poznatijeg kao Ričarda te komunikologinju Anu Šimunović i kolumnista Tomislava Klauškog

Ne priklanjamo se nikome nego se oni priklanjaju meni. Zovem ih na audiciju pa ćemo vidjeti. Jedan od uvjeta je da se oni meni svide, rekao je zadarski performer Ričard tijekom live emisije 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO: Lokalni izbori 2021.

Voditelji Anamarija Burazer i Igor Alborghetti ugostili su legendarnog Ričarda, zvijezdu prvog kruga izbora te komunikologinju Anu Šimunović i kolumnista Tomislava Klauškog koji su komentirali rezultate drugog kruga lokalnih izbora iz svih gradova i općina u Hrvatskoj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi gost live emisije 24sata bio je čuveni zadarski performer Enio Meštrović poznatiji kao Ričard. Više puta je sudjelovao na izborima, a na ovima je osvojio više od 20 posto glasova. 

Ričard je izbornim nastupima pomeo velike stranke u Zadru osvojivši sedam mjesta u Zadarskoj skupštini što znači da vlast bez njega neće moći biti sklopljena. 

Ono što ukrade će djelomice vratiti i građanima, Ričardova je jedna od glavnih premisa kojom se vodi. 

- Enio je budala. Najgori političari su budale. Ako ne znaš ukrasti onda nisi za politiku. To je najgori ološ - onaj koji ne zna ukrasti. Mi isto krademo, ali malo manje s time da bi vraćali narodu. Hoću pare, tako se to radi u Hrvatskoj - rekao je Ričard pa nastavio:

- Zna se kako se dolazi do para u ovoj državi, a jedna od tajni je di sam iskopao bunar za pare. Uzeo sam samo sedam mandata pa drugi političare misle da sam neiskusan. 

Ričard se u novom studiju 24sata opustio te je popio rakiju i prokomentirao rezultat kandidata Domovinskog pokreta.

Političari izašli na glasovanje u društvu svojih boljih polovica
Političari izašli na glasovanje u društvu svojih boljih polovica

- Nije Škoro budala. On cijeli život pjeva, ali čim se uhvatio politike... to mu nije trebalo - rekao je Ričard nakon čega je zatražio konjačić.

Analizu izlaznih anketa komentirala je i  međunarodno certificirana komunikacijska savjetnica i edukatorica Ana Šimunović i kolumnist 24sata Tomislav Klauški.

- Pozdravljam veliki broj sučeljavanja. Bandić je to uglavnom izbjegavao. To je jedan od najboljih načina kako bi zainteresirali građane. Koliko su bili uspješni u tome, mislim da svi generalno nisu pokazali dobre komunikacijske vještine. Dijametralno su suprotni po pitanju politika pa tako i komunikacijskih stilova. Tomašević je zaista pokazao znanje gradskih problema što ne vidim često u političkom prostoru. Sebe je nametnuo visoko za razliku od Škore koji ima nastup, ali je išao na 'mišiće' - rekla je Šimunović. 

- Trebao bi osvijestiti neverbalnu komunikaciju. U komunikaciji želimo čuti konstruktivne argumente koje smo čuli, ali fali emocionalni aspekt na kojem treba raditi - kazala je i nastavila:

Članice biračkog odbora su se fotografirale s Tomislavom Tomaševićem, pa su razriješene
Članice biračkog odbora su se fotografirale s Tomislavom Tomaševićem, pa su razriješene

- Tomašević je u startu zvučao kao gradonačelnik. Cijela kampanja je bila postavljena da se brani od napada. Škoro je pak u drugi krug igrao na ideologiju. 

- Rekla bih da se na prvim debatama vidjelo neiskustvo i manjak konstruktivnog argumentiranja. Od startnih pogrešaka i propusta je to na kraju izgledalo dosta dobro. Bilo je previše etiketiranja, ali to je i očekivano. Bilo je i žustrih sučeljavanja, primjerice u Splitu. Mihanović baš i nije izgledao dobro, ali na zadnjem sučeljavanju je uspio nešto poentirati - objasnila je Šimunović.

Stručnjak za međunarodne odnose Branimir Vidmarović prokomentirao je rezultate lokalnih izbora u metropoli. 

- Kad govorimo o Zagrebu, vidimo da su i Škoro i Tomašević razumjeli i vide koji su problemi. Ovo je dobar rezultat za njega. Šalje jake poruke prema urbanoj i mladoj desnici koja je razočarana u HDZ. Slogan 'tako mi Bog pomogao' do sada nitko nije koristio i mislim da će se još uhodavati. Ima potencijala za rast te mislim da će postati ozbiljniji. On je prosvjedni kandidat. Ako obuhvati sve suvremene probleme, onda će to biti stranka koja ima neku perspektivu - zaključio je Vidmarović. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Lokalni izbori 2021. 18:15 , STUDIO 24 SATA
Sortiranje događaja
22:07

U stožeru HDZ-a temperatura je porasla te su gosti uz tortu prokomentirali rezultate lokalnih izbora u Splitu gdje je Ivica Puljak osvojio 55,06 posto glasova, a Vice Mihanović 41,96 posto. Jedna od gošća posebno je zaokupirala pažnju stručnih komentatora. 

- Mislim da dosta građana nije pristupilo glasovanju. Ne vidim drugog razloga. Bilo je podmetanja, a u budućnosti malo više sreće - rekla je članica mladeži HDZ-a. 

21:50

Stručnjak za međunarodne odnose Branimir Vidmarović prokomentirao je rezultate lokalnih izbora u metropoli. 

- Kad govorimo o Zagrebu, vidimo da su i Škoro i Tomašević razumjeli i vide koji su problemi. Ovo je dobar rezultat za njega. Šalje jake poruke prema urbanoj i mladoj desnici koja je razočarana u HDZ. Slogan 'tako mi Bog pomogao' do sada nitko nije koristio i mislim da će se još uhodavati. Ima potencijala za rast te mislim da će postati ozbiljniji. On je prosvjedni kandidat. Ako obuhvati sve suvremene probleme, onda će to biti stranka koja ima neku perspektivu - smatra Vidmarović. 

- Birači od Možemo su mladi urbani centar, visoko obrazovani koji žele drugačiju klimu u Zagrebu - kaže Klauški. 

 

21:37

Prema podacima DIP-a od 21 sat, Tomislav Tomašević postat će novi gradonačelnik Zagreba. Do sad je osvojio 197.845 glasova građana odnosno 63,93 posto glasova dok je Miroslav Škoro osvojio 33,96 posto glasova. 

- U drugom krugu smo dokazali da nam se može čestitati. Domovinski pokret je ozbiljna politička snaga. Moramo se boriti i kada je izgledno da nećemo pobijediti. Znam da će dio analitičara reći: eto ga Škoro je treći puta izgubio. Na političkoj sceni nismo kontaminirani i zato nam je dio građana dao povjerenje u drugom krugu - rekao je Škoro pa nastavio:

- U ovoj političkoj utakmici nije bilo lako izdržati. Spremni smo za daljnju bitku te poručujem svima da ćemo se nastaviti boriti protiv korupcije i klijentelizma - kazao je Miroslav Škoro. 

Ivica Puljak osvojio je 55,29 posto glasova, a njegov protukandidat Vice Mihanović 41,74 posto glasova. 

- Dragi građani Splita vi ste pobijedili. Hvala svima koji ste glasali za nas. Čestitam i Mihanoviću. Ova kampanja bila je neugodna te ne bih želio da bude opet takvih kampanja. Građani Splita su odlučili, a ovi rezultati pokazuju da su nam građani oprostili. Htjeli bismo se skoncentrirati na budućnost. Jedna od prvih stvari koju ćemo napraviti je pomoći poduzetnicima s krizom za koju se nadamo da će brzo završiti - rekao je Puljak.

21:05

- Mislim da sam u ovoj kampanji dao maksimum koliko sam mogao. Što se tiče plagijata, vidjet ćemo se na sudu. Index je podmetao i lagao, ali će sud donijeti konačnu odluku. Tužio sam ih i pobijedit ću na sudu - rekao je HDZ-ov Vice Mihanović koji ima 14955 glasova (37,55 posto)

20:48

U studio 24 sata vratio se legendarni Ričard koji uz ples i pjesmu komentira neslužbene rezultate lokalnih izbora.

- Cijepit ću se samo s pelinkovcem. Ispod pola litre ujutro nije, a onda kasnije piva i vino. Karlovačka piva, kad ti nju trsneš, odmah te otvori - odgovorio je Ričard na pitanje hoće li cijepiti. 

-  Ja sam ti rođen na dan kad je rođen Fidel Castro i Gibonni. To ti je 13. kolovoza. Nije bio petak, nego četvrtak. Nemate vi toliko baterija da ja vama opišem svoj pobjednički govor - kaže Ričard. 

- Tako sam ja sebi dao ime jer je sra*jsko i englesko - odgovorio je na pitanje zašto se nazvao Ričard.

- Rezultate smo vidjeli, bili bi dobro da vidimo što jedu i piju. Možemo iđemo - rekao je. 

Komentari 62