To je to što me zanima!

Pravi gospodar: Vladimir Šeks je 'tajni gazda' suda

Praksa pokazuje da su se suci birali trgovinom i nagodbama HDZ-a i SDP-a te njih s manjim strankama. Najveći utjecaj navodno ima Šeks...
Vidi originalni članak

Ustavni sud, između ostalog, odlučuje o usklađenosti pojedinih propisa s Ustavom RH. Zakon propisuje da Ustavni sud Republike Hrvatske čini 13 sudaca koje bira Sabor na osam godina iz reda istaknutih pravnika, osobito sudaca, državnih odvjetnika, odvjetnika i sveučilišnih profesora pravnih znanosti. Praksa pokazuje da su se suci birali trgovinom i nagodbama HDZ-a i SDP-a međusobno te njih s manjim strankama. Najveći utjecaj na sastav suda navodno ima Vladimir Šeks, “Merlin s Markova trga”.

SUCI USTAVNOG SUDA (na slici s lijeva na desno):

1. ANTUN PALARIĆ - Bio je državni tajnik u Središnjem državnom uredu za upravu te član povjerenstva Vlade RH za imovinu.

2. IVAN MATIJA - Magistar znanosti bio je član SDP-a, ali je njegov izbor pomogao i HDZ. Radio je na izradi prvog Ustava.

3. SNJEŽANA BAGIĆ - Radila u Ministarstvu pravosuđa. Bila je i predstojnica ureda za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske.

4. MIROSLAV ŠEPAROVIĆ - Sudac Ustavnog suda od travnja 2009. godine. Bio je ministar uprave pod HDZ-om. Blizak Šeksu.

5. DUŠKA ŠARIN - Doktorica znanosti bila je članica Udruge hrvatskih sudaca. Sutkinja je na Ustavnom sudu od 2008.

6. ALDO RADOLOVIĆ - Osim što je sudac na Ustavnom sudu, ima zvanje profesora talijanskog jezika i književnosti.

7. JASNA OMEJEC, PREDSJEDNICA - Diplomirala je pravo u Osijeku. Bila je članica HSLS-a, no navodno je vrlo bliska s potpredsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom.

8. NEVENKA ŠENHORST - Od 1993. savjetnik pa viši ustavnosudski savjetnik u Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

9. MATO ARLOVIĆ - Bivši saborski zastupnik SDP-a sudac je Ustavnog suda od srpnja 2009. godine. Razišao se sa strankom.

10. MARIO JELUŠIĆ - Sudac je postao 26. svibnja 2008. Bio je glavni izvjestitelj za “harač” i njegovu utemeljenost.

11. SLAVICA BANIĆ - Izabrana nakon niza peripetija. Prije Ustavnog suda bila je predsjednica Vladina ureda za zakonodavstvo.

12. DAVOR KRAPAC - Bio je član Ustavne komisije Sabora koja je pripremila tekst Ustava RH od 22. 11. 1990. godine.

13. MARKO BABIĆ - Bio je odvjetnik u Vinkovcima. Sumnjičili su ga da je utajio porez. Navodno je ostao dužan 270.000 kn.







Idi na 24sata

Komentari 4

  • sudacx 18.11.2009.

    pa mora netko stitit lopovsku hobotnicu.... treba nama doc na vlast diktator da sredi tu elitu koja nas je gurnula u ponor

  • vinine 18.11.2009.

    šeks ,šeks nego šta ste mislili šeks i jacu savjetuje on je kapo iz prikrajka sve ovo što se dešava je gospodin šeks zaslužan i nezaslužan...

  • olnada 17.11.2009.

    Hajde narode na noge!!!!!!!!Seks-ne mogu vjerovato.Treba mu samo nos pogledati,i odmah sve znas o njemu i njegovu karakteru

Komentiraj...
Vidi sve komentare