To je to što me zanima!

Pravila? Koja pravila? Milanović se rukovao s pola Crne Gore, a premijer ne želi u samoizolaciju

Zoran Milanović u Crnoj Gori se srdačno rukovao s ljudima od najvećeg povjerenja Mila Đukanovića. Distanca? Covid-19? Izbjegavanje rukovanja? Budite ozbiljni, to vrijedi samo za nas, obične smrtnike
Vidi originalni članak

Pogleda ozbiljnog kao nindža korača hrvatski predsjednik u posjetu Crnoj Gori. I kad Milo Đukanović "zakoči" da bi se naklonio crnogorskoj zastavi, kao što je običaj, Zoran Milanović zabrlja - produži dalje. Pa ga crnogorski predsjednik vraća natrag... Ta snimka je postala viralni hit. No ono što se dogodilo u nastavku, nakon 'promašene zastave', malotko je uopće registrirao. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pa da ne kaže netko da "razapinjemo" samo HDZ-ovce i premijera Andreja Plenkovića zbog neodlaska u samoizolaciju, ili zato što tvrde da se mjesecima ne rukuju pa se ispostavi da nije baš tako (šef stožera Davor Božinović) zabilježimo i to da se hrvatski predsjednik za posjeta Crnoj Gori, dobro se vidi na snimci, onako srdačno - baš kao što se ne preporučuje od početka pandemije - rukovao s najmanje šestero ljudi.

Prvi na redu bio je šef crnogorske diplomacije Srđan Darmanović, slijedili su ostali ljudi od najvećeg povjerenja Mila Đukanovića i može Krunoslav Capak, šef HZJZ-a i veliki protivnik rukovanja, iz samoizolacije pričati što god hoće. On je očito obični smrtnik kao i mi, čim pravila za njega vrijede, a za "velike dečke ne". 

VEČERNJE DRUŽENJE U ZAGREBU Vlada: Premijer nije nosio masku jer bio je na otvorenom, a s Lučićem je bio dvije minute

Pa kad HDZ ima Plenkovića, koji ne samo da ne želi u samoizolaciju nego se ponaša kao da "slučaja Adria Tour" uopće nije bilo - i kao da uopće nije bio u blizini zaraženih tenisača, pa se uredno pojavi u večernjem izlasku a danas je u sklopu slavonske turneje najavljeno druženje po kafićima (?!) u Požegi, Vinkovcima, Vukovaru, Brodu... - a što ne bi onda SDP dao predsjednika koji čvrsto, muški stisne ruku muškarcima, a nešto nježnije ženama. Epidemiološke preporuke? Pih! Koga briga za to, ako može premijer, može i predsjednik. I ne samo on, tu je i prvi Plenkovićev izazivač na parlamentarnim izborima.  

Davor Bernardić je vidio da je vrag odnio šalu pa i na predizbornim skupovima Restarta sad koliko-toliko pazi na distancu. Ali na njegovu žalost - tek od jučer. I njega su kamere ulovile u srdačnom rukovanju s građanima kojima se želi svidjeti. Ova je fotografija snimljena, recimo, u Šibeniku 21. lipnja, dok nam je još išlo dobro u borbi s koronom. 

Računa valjda i Bernardić, baš kao i Plenković, s onom starom - ruka ruku mije. Al to ste već znali, jel' da?

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Luna777 25.06.2020.

    Izgleda da se samoizolacija i (ne)rukovanje odnosi na običan puk, jer "visoki" političari su imuni na koronu.

  • 25.06.2020.

    Milanović mi je drag.Ali mora u izolaciju 14 dana.

  • bubleha 25.06.2020.

    Ide okolo, lupeta o 3 (postojeća) entita u BiH, ne zna se pokloniti zastavi zenlje domaćina, ulizuje se srbiji, rukuje i grli...I vidi čuda, ni jedan medij ga zbog toga ne proziva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare