News

Komentari 61

Vlada: Premijer nije nosio masku jer bio je na otvorenom, a s Lučićem je bio dvije minute

Vlada: Premijer nije nosio masku jer bio je na otvorenom, a s Lučićem je bio dvije minute

Premijera Andreja Plenkovića čitatelji su u utorak navečer 'uhvatili' u druženju na otvorenom na zagrebačkom Gornjem gradu. Tamo se zadržao 45 minuta

Premijer Andrej Plenković sinoć iza 21 sata na zagrebačkom Gornjem gradu snimljen je u društvu na festivalu Baš naš. Riječ je o festivalu na otvorenom pa smo iz Vlade dobili objašnjenje kako premijer nije morao nositi masku.

Na Gradecu se 45 minuta družio s kandidatima HDZ-a za 1. izbornu jedinicu, a iz Vlade kažu da se tom prilikom pridržavao svih propisanih mjera epidemiologa odnosno "nije bilo u bliskom kontaktu niti je bilo rukovanja".

- Rekao bih da je ostao možda i sat vremena. Smjestili su se otprilike na sredini i ne bih baš rekao da je među njima bila neka distanca... Bilo je tamo i gostiju koji su se htjeli slikati s njim - rekao nam je čitatelj.  

Plenkovića je čitatelj snimio u razgovoru s HDZ-ovom kandidatom Ivicom Lučićem. Iako se i prema fotografiji čini da se nisu baš pridržavali propisane mjere o držanju socijalne distance iz Vlade kažu:   

- Mjere su poštivane. Nisu bili bliskom kontaktu niti su se rukovali. Njihov susret trajao je minutu dvije - kažu u Vladi. 

U utorak prijepodne Plenković je posjetio Bakar, Delnice, Ravnu Goru i Ogulin, popodne je bio u Zaprešiću, a nakon toga u Karlovcu gdje je otvorio  proslavu "Zvjezdano ljeto".

Od premijera Plenkovića oporba je u utorak zatražila da odmah ode u samoizolaciju, nakon što je srbijanskom tenisaču Novaku Đokoviću test potvrdio da je pozitivan na koronu. Plenković je to odbacio uz poruku da ga se žele riješiti samoizolacijom, ali da taj film neće gledati. 

- Da je bila riječ o bliskom kontaktu, slijedio bih upute epidemiologa, a ne nekih nadriliječnika iz opozicije - kazao je Plenković danas u Čakovcu na prozivke oporbe. Za njega je priča zatvorena. 

Iz Vlade su u utorak ponovili kako između Đokovića i Plenkovića nije bilo bliskog kontakta te da prema mišljenju epidemiologa i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo samoizolacija nije potrebna. 

Najčitaniji članci