To je to što me zanima!

Pravilni redoslijed: Obitelj je dobila sina poslije svake kćeri

Vinko (56) i Ana (53) Mandić iz Kutjeva su svjetski fenomen. U 36 godina braka dobili su osmero djece u pravilnim razmacima. Nakon svake kćeri, dobili bi sina
Vidi originalni članak

Obitelj Mandić iz Bekteža kraj Kutjeva svjetski je fenomen. Vinko (56) i Ana (53) u 36 godina braka dobili su osmero djece u pravilnim razmacima. Nakon svake kćeri, Ana bi rodila sina.

To se, utvrdili su britanski znanstvenici, događa jednom od 20 milijuna parova. Najstarija kćer je Katarina (32) nakon koje im se rodio sin Ivan. On je, nažalost, preminuo u nesreći. Osim njih Mandići imaju još i Ivanu (29), Josipa (27), Vinku (25), Marka (24), Ana-Mariju (22) te najmlađeg sina Dragana (19) kojem je kum bio pokojni predsjednik Franjo Tuđman. On mu je svake godine na rođendan slao darove. Vinko je nekad radio kao instruktor vožnje u požeškog vojarni dok je Ana odgajala djecu.

- Djevojčice su bile dosta mirnije nego dječaci. Prije nam je kuća uvijek bila puna i svi smo živjeli zajedno. Sad su starija djeca otišla svatko svojim putem dok su s nama samo Marko i Dragan. Ponekad sam tužna zbog toga - kaže Ana.

Da su svjetski fenomen Mandići su saznali sasvim slučajno kad su prije 16 godina čuli za britansku obitelj Dyer koja isto ima osmero djece rođenu po istom redoslijedu kao što je kod njih slučaj.

Supružnici vjeruju kako je za njihov fenomen zaslužna krvna grupa jer Vinko, poput njegova pokojna oca ima A+ dok Ana, poput Vinkove majke, ima A-.

- Evo i sin Josip je krenuo našim putem pa je nakon rođenja kćeri dobio sina. Tko zna, možda i kod njega bude fenomen - smiju se supružnici.


Idi na 24sata

Komentari 96

  • zembo 09.03.2015.

    najbitnije u svemu je da se dijete rodi zdravo i da bude zdravo, neovisno o spolu...

  • Majstor Bob 09.03.2015.

    svaka cast imam dva sina i neznamo kako i kuda s vremenom.Osam brate svaka im cast skidam kapu do poda

  • MatijaIvekovic 09.03.2015.

    Ako se neki par odluči imati 8 djece, vjerojatnost da se ovako poklopi je puno manja - jednom u 128 slučajeva 1 dijete: ili je dečko ili cura, dakle vjerojatnost 1:1 tj. 100% 2 dijete: vjerojatnost da je suprotnog spola od prethodnog je 50% tj. 1:2 3 dijete: ponovno suprotnog spola od prethodnog 1:4 4 dijete: 1:8 5 dijete 1:16 6 dijete 1:32 7 dijete 1:64 8 dijete 1:128 dakle - od svih parova koji imaju 8 djece, vjerojatnost da se tako poklooi je jednom u 128 slučajeva. ista je vjerojatnost da neki par ima 8 cura ili 8 dečki ovo 1:20 milijuna je učestalost u svijetu da se tako desi u praksi (jer ogromna većina ljudi nema niti približno osmero djece) paru svejedno čestitke :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare