To je to što me zanima!

Pravo domoljublje iskazujemo kupujući domaće proizvode

Trgovački lanci u Hrvatskoj pozvali su domaće proizvođače da im se jave ako u njihovim centrima žele prodavati svoje proizvode. Pravo je vrijeme za rast domaće proizvodnje kako bi dobro bilo i proizvođačima i kupcima
Vidi originalni članak

Situacija u kojoj su se našli domaći proizvođači nimalo nije ugodna. Imaju svoje vrhunske proizvode koje nemaju gdje prodavati. Sve je stalo. Posljednji rezultati ankete Hrvatske gospodarske komore pokazuju da koronavirus ima sve veći negativan utjecaj na domaće gospodarstvo, osim onih koji proizvode hranu, najpogođenije su mikro tvrtke. Čak 95 anketiranih tvrtki prijavljuje pad prometa, s tim da ih 28 posto ima pad od 100 posto. Tri četvrtine (74 posto) prijavilo je pad proizvodnje, od čega petina (21 posto) ima stopostotni pad. Pad izvoza bilježi 45 posto poduzeća, a pad uvoza 41 posto njih. Stoga ne čudi da u takvoj situaciji 42 posto ispitanih razmišlja o otpuštanju radnika, a čak 37 posto o zatvaranju tvrtke. 
- Brojke pokazuju da kriza s koronavirusom neće poštedjeti nikoga i stoga hitno moramo pomoći pogođenim dijelovima gospodarstva oslobađanjem plaćanja svih davanja, sufinanciranjem plaća i moratorijima na kredite. Moramo djelovati proaktivno i preventivno, a ne samo pasivno reagirati na ovo što nam se događa“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović komentirajući rezultate ankete, u kojoj je sudjelovalo preko 2700 tvrtki. Sada je pravo vrijeme da svi budemo složni i da pokušamo spasiti svako radno mjesto i to  kupujući hrvatsko, u Hrvatskoj.  Poziv na kupnju hrvatskih proizvoda i korištenje hrvatskih usluga nikad nam više nije trebao. 
U ovu su se akciju uključile i brojne tvrtke koje otkupljuju proizvode malih domaćih proizvođača pa ćete tako i stranim lancima pronaći naša domaća jaja, blitvu, meso... Vrijeme  je za rast domaće proizvodnje kako bi svima bilo dobro - i onima koji proizvode i onima koji kupuju. 
Pravo domoljublje svi možemo iskazati odlukom da kupujemo domaće proizvode i usluge, da investicije i budžete usmjerimo prema onima koji u Hrvatskoj plaćaju poreze, koji tu zapošljavaju i tu stvaraju novu vrijednost. Vjerujemo da, ako doista želimo spasiti hrvatsko gospodarstvo, moramo učiniti sve da spasimo svako naše radno mjesto. Da sve što imamo investiramo ovdje, kupujući hrvatsko, kupujući u Hrvatskoj. 

Idi na 24sata