To je to što me zanima!

Pravomoćno oslobođeni Ćustić i Vrkić koji su premijeru na Fejsu pisali uvredljive komentare

Policija je Ćustića i Vrkića teretila da su na Facebook stranici "Kalelarga Zadar" napisali uvredljive i omalovažavajuće komentare premijeru Plenkoviću, a sud ih je sada i pravomoćno oslobodio optužbi
Vidi originalni članak

Oslobađajuće presude Mladenu Ćustiću i Hrvoju Vrkiću, koje je policija prijavila za narušavanje javnog reda i mira zbog vrijeđanja i omalovažavanja premijera Andreja Plenkovića, postale su pravomoćne, izvijestio je u ponedjeljak glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Davor Dubravica.

BORBA PROTIV KLIMATSKIH PROMJENA Premijer kroz smijeh studentici iz Crne Gore: 'Lijepo je čuti da je Hrvatska nekome učitelj i uzor'

Dodao je i da na donesene oslobađajuće presude stranke nisu uložile žalbu.

Policija je Ćustića i Vrkića teretila da su 20. siječnja na Facebook stranici "Kalelarga Zadar" ispod objavljenog teksta "Premijer Plenković posjetit će Maslenicu i odati počast poginulim braniteljima" objavili uvredljive i omalovažavajuće komentare.

REKONSTRUKCIJA VLADE Plenkovićevi problemi: Nekad su ga vukli za rukav, a sad je u Vladu odbilo ući 15-ak ljudi!

Ćustić je objavio komentar: "Triba ga dočekati pokvarenim jajima, njega i njegove poltrone, nitko toliko nije ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik". Vrkić je napisao: "Udri munjo, pukni grome.. zar ti pavijanu s Frkom njesi u Ukrajini".

Sutkinja Prekršajnog odjela Općinskog suda u Zadru Ksenija Bratković obojicu je oslobodila navodeći kako svaki građanin ima temeljno pravo kritizirati političare te kako takva kritika smije biti i neobjektivna i uvredljiva, a predstavnici aktualne državne vlasti moraju je podnositi.

VIDEO: 'SNAŽNA PODRŠKA' Ovako je Plenković prije izbora bodrio Janšu: 'Samo naprej, vjerujem da ćeš pobijediti'

Sud je zaključio i da učestalo svjedočimo sličnom načinu komuniciranja od strane visokih predstavnika državne vlasti pa se postavlja pitanje je li takvo ponašanje dopušteno, kao oblik slobodnog izražavanja političkog mišljenja, bez obzira na njegovu ozbiljnost, argumentiranost i točnost.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Vlad 26.04.2022.

    Cijena jaja toliko narasla tako da je sudkinja zaključila da je prijetnja gađanjem jajima nerealna pošto nemaju financijskih sretstava. Što se pavijana tiće, oni nisu podnjeli tužbu za povredu časti tako da je taj slučaj odbačen :-)

  • DANIEL56 25.04.2022.

    Nije lijepo- prijetiti i uvredljive poruke pisati, bilo kome. Ali, netreba , prva rečenica, glasiti: " (vaša visosti). Verbalna agresija je - neprihvatljiva. Dijalog - kulture, je zakon.

  • Matej22☮ 25.04.2022.

    Kada će nam Dekanić pred sud ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare