To je to što me zanima!

Predahnuli: Nakon šest dana borbe više ne gori na Pelješcu

Župan Dobroslavić najvjerojatnije će u ponedjeljak proglasiti elementarnu nepogodu za općinu Orebić, Janjina i Ston na Pelješcu te općinu Smokvica na otoku Korčuli
Vidi originalni članak

Veći dio vatrogasaca raspušten je s požarišta na Pelješcu nakon što je veliki požar na čak dvije fronte posljednjih šest dana spalio gotovo pola poluotoka. 

- Vatrogasci po terenu saniraju požarište. Smokvica, Trstenik, Janjina i Ponikve: oko 3.500 hektara izgorjele površine... Srećom, nije izgorjela niti jedna kuća, (nagorio samo dio vinarije Grgić), nitko nije ozlijeđen (osim lakše dva vatrogasca u cisterni koja se prevrnula). Nažalost, stradalo je dosta vinograda (osobito na dingaču)... Svaka čast svima koji su sudjelovali u akciji.... Fala i bravo - napisao je na svojem Facebooku u subotu glasnogovornik Stožera za zaštitu i spašavanje dubrovačko-neretvanske županije Goran Cvjetinović.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić najvjerojatnije će u ponedjeljak proglasiti elementarnu nepogodu za općinu Orebić, Janjina i Ston na Pelješcu te općinu Smokvica na otoku Korčuli. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Živa katastrofa 26.07.2015.

    Hvala Vam vatrogasci. Riskiraju živote da bi zaštitili živote drugih, a imaju premalu plaću dok političari griju dupe i dobivaju masu novaca. Svaka čast još jednom!

  • petra_pan 26.07.2015.

    Ne ponovilo se! Veliko hvala svim vatrogascima.

  • prajdali 26.07.2015.

    Gospodo vatrogasci veliko vam hvala na požrtvovnosti i naporu da se ovi podmetnuti požari konačno ugase.Gospodi iz policije,a što vi radite !!!!????

Komentiraj...
Vidi sve komentare