To je to što me zanima!

Predaja mita: Petek snimljen kako u zgradu Kovačeviću nosi 1,96 milijuna kuna u kešu

U slučaju optužbi vezanih uz Janaf Peteku se na teret stavlja da je u studenome prošle godine Kovačeviću na ruke platio čak 1,96 milijuna kuna mita kako bi dobio nekoliko poslova...
Vidi originalni članak

Na sudu u Zagrebu odlučeno je da na mjesec dana istražnog zatvora ide 10 osumnjičenih koji su danas došli na ročište. Jedna osumnjičena osoba nakon sinoćnjeg ispitivanja je puštena da se brani sa slobode.

USKOK u međuvremenu pregledava mjesece snimljenih razgovora i videosnimki tajne policijske pratnje predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića te drugih osumnjičenika, među kojima su i dvojica gradonačelnika i saborskih zastupnika.

Sve je to dio dokazne građe u najnovijoj istrazi USKOK-a protiv 13 okrivljenika zbog navodnog namještanja poslova tvrtki Elektrocentar Petek ivanićgradskog poduzetnika Kreše Peteka.

AFERA JANAF Petekovi milijunski poslovi s državom trajali su godinama

U slučaju optužbi vezanih uz Janaf Peteku se na teret stavlja da je u studenome prošle godine Kovačeviću na ruke platio čak 1,96 milijuna kuna mita kako bi dobio nekoliko poslova. Međutim, u trenutku primopredaje policija je uz nalog istražnoga suca već dva mjeseca tajno pratila i Peteka i Kovačevića, nadzirala im telefonsku komunikaciju i slično, pa je prilično detaljno snimila i okolnosti pod kojima je Petek nosio novac.

Premda sama primopredaja nije snimljena jer se odvijala u posebnom prostoru koji je Kovačević zvao “klub”, snimljeni su njihovi telefonski razgovori prije i poslije navodne transakcije. Policija je Peteka pratila videokamerom kako ulazi u banku po novac, kako izlazi iz banke s novcem te kako odlazi do “kluba”, ulazi unutra te izlazi iz “kluba” bez novca.

Više pročitajte u Jutarnjem Listu.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • crna žena 19.09.2020.

    Jedina pravica bi bila oduzeti im svu imovinu, a kako do toga neće doći ostalo sve je farsa, kao i desetine drugih afera koja su imala spektakularna uhićenja.

  • Vukovar90 19.09.2020.

    Ali vas je Plenki nasamario.

  • ARMADA10 19.09.2020.

    Mene jebe Hep za 800kn sa ovrhom struje a ove lopine šetaju sa vrećama love😡😡😡😡😡

Komentiraj...
Vidi sve komentare