To je to što me zanima!

'Predmet Ovčara do 2017. nije postojao. Ja sam ga oformio...'

Nikola Kajkić, bivši policijski istražitelj ratnih zločina počinjenih na Ovčari 1991.kaže kako je deset puta zvao ministra Božinovića da ga primi zbog predmeta Ovčare: 'On je samo kazao kako nema vremena...'
Vidi originalni članak

Nikola Kajkić, bivši policijski istražitelj ratnih zločina počinjenih na Ovčari 1991., danas se na konferenciji za medije obratio na javnosti nakon što je u veljači udaljen s čela policijskog tima zbog povrede službene dužnosti.

Kajkićev odvjetnik Branko Šerić kazao je kako bi volio da se dokazne radnje što prije izvedu kako bi se situacija što prije raščistila.

"Ne bih volio da se ovaj događaj dovodi u vezu s prosvjedom u Vukovaru. Proces koji se vodi protiv Kajkića je izmišljen", kazao je Šerić.

NIJE DOSTUPAN PRAVOSUĐU Usmrtio branitelja na Ovčari? Istražuju Nikolu Dukića (49)

Sam Kajkić rekao je kako je MUP inkriminirao cjelokupni njegov rad, javlja Dnevnik.hr.

"Devet mjeseci sam radio na ovom predmetu. Obavio sam blizu 300 obavijesnih razgovora. Toliko nije napravljeno u zadnjih 10 godina na teritoriju cijele Hrvatske", kazao je Kajkić i dodao kako je napravio i velik broj poligrafskih testiranja.

Poručio je kako su on i njegovi kolege radili "iznimno dobro" te je pripremljen spis od 26.000 stranica popraćen brojnim video zapisima.

Kazao je kako ne može govoriti o detaljima samog događaja.

"Žao mi je što osoba koju se cijeli slučaj tiče nije baš u potpunosti surađivala", kazao je Kajkić. 

UTVRDILI KAJKIĆEVU ODGOVORNOST Lažirao dokumente o zločinima na Ovčari? Istražuju policajca

Rekao je kako se ispitivalo 40 počinitelja zločina.

"Ne znam o kome se radi, a i da znam ne bih vam mogao reći. Nisam ni u jednoj stranci i svoj posao radim časno. MUP laže da se nije dovoljno dobro radilo na predmetu Ovčara. Ja sam napravio dobar posao i ne zamjeram si ništa. Bio sam na dobrom putu, ali rezultati su, ne mojom krivnjom, izostale. Predmet Ovčara u MUP-u nije postojao do ožujka 2017., ja sam ga oformio", ističe Kajkić.

Kaže kako je 10 puta zvao ministra Božinovića da ga primi zbog predmeta Ovčare.

"On je samo kazao kako nema vremena", izjavio je Kajkić i dodao da policijski istražitelji PU Vukovarsko-srijemske rade u nezadovoljavajućim uvjetima.

Idi na 24sata

Komentari 142

  • baja88 21.09.2018.

    Kajkiću domoljube, de nam reci kako si prošao na sudu ti i supruga zbog poreznog kriminala gdje ste optuženi za zamračenje nekoliko miliona kuna poreza od RH? Rada na crno, uzimanje utrška mimo banke, maltretiranju djelatnika.......

  • purgerica prva 21.09.2018.

    Svi večeras čuti što čovjek ima za reći i pokazati u 20,05h! Na Bujicu! Uživo.

  • BORISEBORISE 21.09.2018.

    Znaci nitko od zavrsetka rata nista nije istrazivao, a dogodili su se strasni zlocini, ubijali su se neduzni ljudi, zlocinci rade u nasim institucijama, iskrivljiva s povijest rata, nema ratne odstete, i SAD kad je dosao covjek koji je poceo istrazivat zlocine, digla se velika prasina, zato sto covjek radi, a od zavrsetka rata se nista nije radilo pa do skupine gdje je on...zapitajte se malo posebno ovaj sto laze protiv Kajkica neznam koja mu je svrha, mozda je njega istrazivao bas, pa obmanjuje ljude i vadi clanke s interneta. Velika podrska Nikoli Kajkicu jer je jedini od zavrsetka rata koji je nesto pokrenuo.... dajmo mu podrsku da ocistimo Hrvatsku od zlocinaca koji su klali, ubijali silovali... jer samo tako mozemo dalje, a ne guranjem stvari pod tepih kosto se radilo do te radne skupine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare