To je to što me zanima!

Predsjednica Grabar-Kitarović s makedonskim premijerom

Odnosi dviju država ocijenjeni su dobrima i prijateljskima bez otvorenih pitanja, a politički dijalog na različitim razinama dinamičan je i u usponu, što dokazuju i česti susreti i posjeti
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je u ponedjeljak s makedonskim premijerom Zoranom Zaevim koji u Hrvatskoj sudjeluje na sastanku na vrhu Srednjoeuropske inicijative, priopćio je predsjedničin ured.

Odnosi dviju država ocijenjeni su dobrima i prijateljskima bez otvorenih pitanja, a politički dijalog na različitim razinama dinamičan je i u usponu, što dokazuju i česti susreti i posjeti.

Izražen je interes za daljnje jačanje suradnje u mnogim zajedničkim područjima, s posebnim naglaskom na unaprjeđenje gospodarske suradnje i trgovinske razmjene.

Vijesti Zaev kod Plenkovića: Hrvatska je ogroman prijatelj Makedonije

Grabar-Kitarović ponovila je hrvatsku potporu pristupanju Makedonije Europskoj uniji i NATO-u, istaknuvši kako je to, osim za Makedoniju, u interesu stabilnosti i razvoja cijele Jugoistočne Europe i Europe u cjelini.

Čestitavši Zaevu i makedonskoj vladi na odlučnosti i dosadašnjim postignućima u ostvarivanju tih strateških ciljeva, predsjednica je kazala kako će Hrvatska, uz političku, nastaviti i s intenzivnom tehničkom potporom Makedoniji na njezinu putu prema članstvu u Europskoj uniji i NATO-u.

Na sastanku je bilo riječi i o ulozi Makedonije u upravljanju migrantskom krizom te je istaknuto kako je taj kompleksni problem potrebno rješavati zajedničkim naporima.

Zaev je zahvalio na hrvatskoj pomoći putem kontingenata hrvatske granične policije koji su raspoređeni na makedonsko-grčkoj granici, stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • intellectus 04.12.2018.

    Soroševo glasilo je u komi, ni slike ne znaju staviti na pravo mjesto. Urban ih je sve raspametio, idola i kmetove, uistinu je za uživati:-)) Sused, navrati nam Ti malo češće, neka se smrdljivi talk pjeni.

  • dj4 04.12.2018.

    orban je makedonac..

  • provokatorrrrrr 03.12.2018.

    jer nam donio pelena?

Komentiraj...
Vidi sve komentare