To je to što me zanima!

'Predsjednica osporava samo dva dijela Ovršnog zakona'

Iz Ministarstva pravosuđa poručili su da su zadovoljni što predsjednica Kolinda Grabar Kitarović smatra da je gotovo cijeli Ovršni zakon u suglasnosti s Ustavom
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zatražila je ocjenu ustavnosti samo dva djela Ovršnoga zakona, poručuju iz Ministarstva pravosuđa gdje su zadovoljni što predsjednica smatra da je gotovo cijeli Ovršni zakon u suglasnosti s Ustavom. 

- Dio osporavanih odredbi, unesen je posljednjim izmjenama i dopunama iz 2014. godine, a odnosi se na ublažavanje ovrhe nad nekretninama, odnosno uvođenje jednogodišnje odgode iseljenja iz prodane nekretnine za one koji ne mogu u kratkom roku naći alternativni smještaj te uz zakonski uvjet da je riječ o jedinoj nekretnini nužnoj za stanovanje i uz najamninu koju odredi sud - kazala je pomoćnica ministra pravosuđa Renata Duka.

Pri podnošenju zahtjeva predsjednica je, kako stoji u priopćenju iz njezinoga Ureda, posebno vodila računa o zaštiti ustavnih vrijednosti poput prava na dom, zabrane diskriminacije, prava na poštivanje privatnog i obiteljskog života te prava vlasništva.

Predsjednica primila predstavnike udruge 'Blokirani'

Grabar Kitarović primila je u srijedu predstavnike 'Blokiranih', a oni su joj zahvalili što je zatražila ocjenu ustavnosti spomenutog Zakona. 

- Predsjednica je pozdravila zalaganje Udruge za socijalno ugrožene, a zajedno su se složili da moraju pronaći rješenja unutar kojih zaduženi građani mogu vraćati svoje dugove, ali i istovremeno dostojanstveno živjeti - piše u priopćenju.

'Obveza mi je štititi institucije i sustav, ali i građane'

- Danima sam sa stručnjacima radila na tom prijedlogu preispitivanja pojedinih stavki Ovršnog zakona. Moja je obveza s jedne strane štititi stabilnost institucija i sustava, a s druge prava građana - kazala je predsjednica Grabar Kitarović u srijedu za Novu TV. 

- Ne može se dogoditi da vam netko može napraviti ovrhu nad vašom jedinom nekretninom - istaknula je.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • jozabroz 26.02.2015.

    drug ministar zna sve,,jedino sumnjam dali bi znao odgovorit zasto npr dorh ne postupa po prijavi ako je steta manja od 2000 kuna,kao ni policija, i sve takve stvari se trebaju rjesavat skupim privatnim tuzbama(onaj ko moze) te ko je izmislio da tako nesto bude u zakonu??zapravo zna on to sve no mora sutit jer to i njemu odgovara,,npr dorh "priprema" optuznice,dvije, za osobu sa milijunskim iznosima no ta osoba uredno i dalje radi,gomila bogatstvo,vrsi prevare(koje se nemogu procesuirat jer su manje od 2000kuna) otkupljuje nekretnine od porezne ili sudova, ma opce poznat "divan i vrijedan covjek")))))) a ministar stiti sve gradane jednako,,)))))

  • liliana 26.02.2015.

    Ma trebalo bi sve prestat plaćat,pa da vidimo kako će političari opstati.Svi bi trebali prestat plaćat režije kredite,pa da vidimo da li će cijelu Hrvatsku stavit pod ovrhu.

  • liliana 26.02.2015.

    Ovršni zakon je napravljen da bi se odvjetnici bogatili,fuj svi vi i vaši zakoni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare