To je to što me zanima!

Prgomet: Sa zadovoljstvom idem u Vukovar kao izaslanik

Ona neće moći nazočiti svečanosti zbog drugih obveza, a Prgomet bi u Vukovaru trebao održati i govor. Na Pantovčaku smatraju da je dr. Prgomet logičan izbor jer je dva puta preživio prolazak kroz minska polja
Vidi originalni članak

Predsjendica Kolinda Grabar Kitarović na svečanost završetka razminiranja cijelog područja Vukovarsko-srijemske županije u srijedu će poslati dr. Dragu Prgometa kao svojeg izaslanika, piše Večernji list. 

Ona neće moći nazočiti svečanosti zbog drugih obveza, a Prgomet bi u Vukovaru trebao održati i govor. 

Na Pantovčaku smatraju da je dr. Prgomet logičan izbor jer je dva puta preživio prolazak kroz minska polja kad je kao liječnik spašavao ranjenike, a o tome je napisao i knjigu 'Sakupljači gelera'. 

Prgomet: Pitajte predsjednicu zašto je mene odabrala

Dr. Drago Prgomet potvrdio nam je da je prihvatio poziv da bude predsjedničin izaslanik u Vukovaru. Kazao je kako u tome ne vidi nikakve političke konotacije. 

Smatra da je završetak razminiranja područja Vukovarsko-srijemske županije ''vrlo važan događaj  jer je razminiranje značajan korak za razvitak te osiromašene regije''. Dodao je kako je u svojoj knjizi 'Sakupljači gelera' opisao kako je dva puta bio u minskim poljima, jednom kada su izvlačili neprijateljske vojnike koje nisu htjeli izvući ni njihovi suborci, a drugi put kada je sa svojim suborcima završio u minskom polju. 

Zašto je predsjednica odabrala baš njega, kazao je kako bi to trebalo upitati nju.

- Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv poštujući, prije svega, instituciju predsjednice države, a s druge strane mislim da ću se osjećati vrlo ugodno u toj županiji. U Slavoniji sam bio u ratu. Prolazio sam minska polja - rekao je Prgomet u HTV-ovoj emisiji Otvoreno. 
 

Idi na 24sata

Komentari 151

  • dahhmal 17.02.2016.

    Taj Prgomet mi se bas i nije pokazao kao neki pozitivac narocito nakon kad se slizao sa Milanovicem da rusi Most ili izjave da nakon pobjede se trebaju odmah uzimati fotelje ali to je nasa stvarnost kaj je politicar pokvareniji ,korumpiraniji njemu ide ne sjecam se iz koliko su ga stranki izbacili vjerovatno bi to u svijetu nesto znacilo ali ne i u Hrvatskoj

  • Miške 17.02.2016.

    Budalaštine na sve strane. Svečanost razminiranja. A kad sutra netko naleti na minu, pravit će se blesavi. Nije trebalo pola Vukovara nikad obnavljati niti razminirati. Trebao je tako stajati da sve generacije vide što su napravili agresori iz Srbije u Vukovaru. Kao Staljin Grad.

  • pad s oklopnog transportera 17.02.2016.

    Bravo,čovjek je branio Hrvatsku za razliku od 90% članova Sabora koji su je isto mogli braniti,ali nisu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare