To je to što me zanima!

Vikao 'Za dom spremni': Šefa A-HSP-a osudili zbog pozdrava

Keleminec je osuđen zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira jer je u prosincu 2016. pred sjedištem SDP-a salutirao ustaškim pozdravom
Vidi originalni članak

Visoki prekršajni sud RH pravomoćno je osudio predsjednika Autohtone Hrvatske stranke prava Dražena Keleminca zbog urlanja 'Za dom spremni'.  Dobio je najvišu novčanu kaznu prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira od 1.131 kune, piše Telegram. Zakon za ovaj prekršaj predviđa i moguću zatvorsku kaznu do 30 dana.

Keleminec je osuđen zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira jer je u prosincu 2016. pred sjedištem SDP-a salutirao ustaškim pozdravom, nakon čega je prekršajno prijavljen. Keleminec je sa svojim pristašama tada prosvjedovao zbog uklanjanja HOS-ove ploče u Jasenovcu, na kojoj je bio istaknut ustaški pozdrav. Ploča sa spornim pozdravom u međuvremenu je izmještena iz Jasenovca.

Branio se podsjećajući kako u zakonu nigdje ne piše da je pozdrav “Za dom spremni” zabranjen. No, taj argument Kelemincu nije prošao.

Maksimalna novčana kazna Kelemincu je izrečena jer je, po ocjeni suda, više uznemirio javnost budući da je pozdrav “Za dom spremni” vikao na megafon. 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • projekt_venus 19.03.2019.

    Opet ustaše? Meni nije jasno ako su heroji oni koji su pobjegli iz Hrvatske, što su onda svi oni koji su ostali u njoj? Izdajice? Što smo svi mi koji smo ostali u Hrvatskoj? Ovim ustašama su očito pravi Hrvati i veliki domoljubi samo oni koji su pobjegli iz Hrvatske i onda je takvima glavna parola „Za dom spremni“. Koja ironija, spremni su jedino za pobjeći i sakriti se

  • robertfranic45@gmail.com 19.03.2019.

    Sramotaprivodjenje i slanje Zidova ,Srba i ostalih vazda osudjuju a Hrvata nikad kao da smo mi cigani

  • robertfranic45@gmail.com 19.03.2019.

    To bi bio prekrsaj javnog reda u R Srbiji

Komentiraj...
Vidi sve komentare