To je to što me zanima!

Predsjednik biračkog odbora: 'Jeleni Trivić upisao sam nulu, umjesto 137. Bio sam umoran'

Predsjednik biračkog odbora Stevan Gutić priznao je da su Centralnoj izbornoj komisiji poslani krivi rezultati iz sela Krajišnik, ali tvrdi kako nije namjerno upisao nula glasov kandidatkinji Jeleni Trivić
Vidi originalni članak

Jelena Trivić (PDP) koja je na izborima u BiH bila kandidatkinja za predsjednicu entiteta Republike Srpske tvrdila je kako se na izborima kralo jer nije moguće da u svom rodnom selu nije dobila niti jedan glas. Sada se ispostavilo da je to točno.

Naime, predsjednik biračkog odbora Stevan Gutić dostavio je Centralnoj izbornoj komisiji BiH podatke prema kojima je Milorad Dodik, kandidat SNSD-a osvojio 141 glas, Zoran Kalinić kandidat stranke Naša priča RS - 137, a Jelena Trivić niti jedan glas. Sada je priznao da ti podaci nisu istiniti.

IZBORI U BiH Proglasila pobjedu, ali je Dodik pobijedio: 'U rodnom selu imam nula glasova, pokradeni smo...'

Gutić se opravdava kako je bio umoran i da je već bilo kasno navečer.

- Ja sam Zoranu Kaliniću, koji se na listu nalazio iznad Jelene, uveo podatke umjesto njoj, 137, a Jeleni sam stavio tri nule - rekao je Gutić, prenosi Klix.ba.

Na pitanje novinara BN televizije da li zna kako se radi o kaznenom djelu, Stevan priznaje da je svjestan, ali da u dogovoru sa Izbornom komisijom podatke nije mijenjao, jer mu je rečeno da će se brojanje ponoviti.

KAŽE DA DRAŽA NIJE ZLOČINAC Tko je žena koja bi mogla srušiti Dodika? Slavila je uz pjesme Šešeljevog omiljenog pjevača

Predsjednička kandidatkinja PDP-a na sličan način ostala je bez ijednog glasa i u Čelincu.

Sa biračkog mjesta broj 35, u Centralnu izbornu komisiju su poslani rezultati prema kojima je Milorad Dodik osvojio 235 glasova, Zoran Kalinić 204, a Jelena Trivić, ponovo nula glasova. Inače, riječ je o mjestu u kojem živi obitelj supruga Jelene Trivić.

Ponovno brojanje glasova s brojnih birališta

Središnje izborno povjerenstvo BiH zbog sumnje u neregularnosti donijelo je odluku o ponovnom brojanju glasova s većeg broja biračkih mjesta na kojima su građani u nedjelju odlučivali o novoj vlasti, a već je potvrđen najmanje jedan slučaj krađe glasova kandidatkinji oporbe za predsjednicu Republike Srpske.

Odlukom Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) prihvaćeno je više od 200 zahtjeva za otvaranje vreća u kojima se nakon prebrojavanja na glasačkim mjestima pohranjuju glasački listići. Kako je pojašnjeno, to će biti učinjeno u cilju "pravilnog objedinjavanja utvrđenih rezultata".

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Zmejz 04.10.2022.

    Nevidena krada! A ovog gospodina u zatvor na 5 godina! Eto, da se bar odmori, zasluzio je! Aj bok :)

  • idealist 04.10.2022.

    Strašno, dobio je 100 maraka za to

  • Ain Stein_535 04.10.2022.

    Nije vazno kako se glasa, vazno je kako se broji...

Komentiraj...
Vidi sve komentare