To je to što me zanima!

Predsjednik Europskog vijeća: EU se mora odreći ruskog plina

Predsjednica Komisije Ursula von der Leyen potvrdila je u svom istupu da peti paket sankcija sigurno neće biti posljednji da će EU i dalje zaoštravati mjere protiv Rusije
Vidi originalni članak

Europska unija morat će se prije ili kasnije odreći ruskog plina i nafte kako bi dodatno pritisnula Rusiju da zaustavi agresiju na Ukrajinu, izjavio je u srijedu predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

- Pooštravamo naše sankcije kako bismo zadržali maksimalni pritisak na Kremlj. Mislim da će prije ili kasnije biti potrebne mjere za naftu, pa i za plin- izjavio je Michel u raspravi na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu.

VRTOVEC: Slovenija jako zainteresirana za plin iz LNG terminala na Krku, ne žele ovisiti samo o Rusiji

Europska komisija je u utorak predložila peti paket sankcija protiv Rusije koji uključuje zabranu uvoza ugljena, zabranu svih transakcija za četiri ključne ruske banke, zabranu pristajanja ruskih brodova u europske luke te najavila da radi na dodatnim sankcijama koje bi uključivale zabranu uvoza nafte.

Predsjednica Komisije Ursula von der Leyen potvrdila je u svom istupu da peti paket sankcija sigurno neće biti posljednji da će EU i dalje zaoštravati mjere protiv Rusije.

PUTIN SE 'SAMO ŠALIO' Tko sve i zašto blefira na spomen plina i rubalja, a jedni bez drugih i dalje ne možemo?

Ona je upozorila ruske vlasti da će odgovorni za ratne zločine morati pred sud.

- Svi smo vidjeli uznemirujuće slike iz Buče. To je ono što se događa kada Putinovi vojnici okupiraju ukrajinski teritorij, koji to nazivaju oslobođenjem. Ja to zovem ratnim zločinima i ruske vlast morat će za to odgovarati- rekla je von der Leyen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Michel je pozvao ruske vojnike da odbace oružje ako ne žele biti zločinci.

- Imamo poruku za ruske vojnike na frontu: ako ne želite biti zločinci, bacite oružje, prestanite se boriti. Morat će biti ozbiljnih posljedica po odgovorne za grozne zločine- rekao je Michel.

- Putin ne može i neće dobiti ovaj rat- istaknuo je Michel.

UZNEMIRUJUĆE New York Times objavio snimku ubojstva biciklista u Buči: Ispalili su rafale prema civilu

Michel je rekao da su na zadnjem samitu EU-a kao gosti bili američki predsjednik Joe Biden i ukrajinski Volodimir Zelenskij, istaknuvši da je “transatlantska potpora Ukrajini čvrsta kao stijena”.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Visoki predstavnik za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell istaknuo da EU mora nastaviti naoružavati Ukrajinu ako želi pravedan završetak rata.

- Ne želimo da rat završi s podijeljenom Ukrajinom, s milijunima izbjeglih i raseljenih i zato moramo nastaviti naoružavati Ukrajinu- rekao je Borrell.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Usora1 06.04.2022.

    Nesto sporo ide to odricanje, EU je postao vazal SAD, platisa americke ratne “igre prijestolja” i ovisnik o njihovom oruzju, energentima, medijima itd. Umjesto napora za mir imamo slijepu politiku za konflikte koja ce eu ekonomski ruinirati. Bravo za amere, lukavo jednim metkom nastrijeli dva zeca….

  • Paracetamol 06.04.2022.

    Europska unija morat će se prije ili kasnije odreći ruskog plina i nafte u korist američkog plina i nafte. To smo mogli i bez 3.WW-a

Komentiraj...
Vidi sve komentare