To je to što me zanima!

Predsjednik Južne Koreje: Mirno ujedinjenje je neizbježno

Mi smo jedini razdvojeni narod na svijetu te je neizbježno da se mirno ujedinimo u jednom trenutku, istaknuo je u srijedu predsjednik Južne Koreje, Lee Myung-Bak
Vidi originalni članak

Predsjednik Južne Koreje, Lee Myung-Bak, u srijedu je istaknuo kako je "neizbježno" mirno ujedinjenje njegove zemlje sa Sjevernom Korejom.

- Mi smo jedini razdvojeni narod na svijetu te je neizbježno da se mirno ujedinimo u jednom trenutku. Nuklearno oružje i moć vojske nisu način na koji Sjeverna Koreja može riješiti svoj problem - zaključio je Lee Myung-Bak. Pozvao je Pjongjang da odbaci svoj nuklearni program, kako to od njih zahtijevaju i Ujedinjeni narodi, javlja Asia One.

Sjeverna i Južna Koreja su u napetim odnosima još od završetka Korejskog rata 1953. godine, a nakon smrti Kim Jong Ila u prosincu prošle godine počelo se nagađati kako bi se odnosi dviju zemalja mogli poboljšati. Ipak, Kim Jong Un nastavio je politiku koju je vodio njegov otac.

Prošlog mjeseca je službeni Seoul objavio pokretanje zaklade namijenjene mogućem ujedinjenju dviju zemalja. Procijenili su kako bi ujedinjenje moglo stajati oko 171 milijardu eura samo za prvu godinu.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • no angel 12.09.2012.

    Čovjek zbori lijepo i mudro, ali oni Sjeverni izgleda ne misle tako

  • PETLJAR JUNIOR 12.09.2012.

    tko je igro homefront zna sta slijedi :)

  • marnik954 12.09.2012.

    ja sam za, zašto ne?

Komentiraj...
Vidi sve komentare