To je to što me zanima!

'Predsjednik Mesić nije ni lud, a niti je veleizdajnik!'

Glavni urednik Glasa Koncila tvrdi da Stjepana Mesića nije uvrijedio. Katolički novinari ovih se dana žale da im predsjednik Mesić guši slobodu
Vidi originalni članak

Glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić opovrgava novinske napise prema kojima je vrijeđao predsjednika Mesića. Na internet-stranici Glasa Koncila Miklenić tvrdi kako je potpuna neistina da je predsjednika proglasio bolesnom i psihički neuravnoteženom osobom, kao i da je Glas Koncila predsjednika prozvao veleizdajnikom.
- Ni jedno ni drugo nikada u Glasu Koncila nije napisano - piše Ivan Miklenić. Hrvatsko društvo katoličkih novinara poziva HND na reakciju jer im Mesić guši slobodu.
- Smatramo neprimjerenim da se predsjednik Republike s pozicije moći razračunava s novinarom, a osobito zabrinjavajućim držimo da vrh političke vlasti traži od vlasnika medija da ograniči uređivačku slobodu - kažu katolički novinari. Ugledni katolički svećenik don Ivan Grubišić smatra da razina polemike između predsjednika i Crkve nije primjerena.
- Mesić nije protiv križa nego protiv njegove upotrebe tamo gdje mu nije mjesto, u državnim institucijama - rekao je Grubišić, koji dodaje da križa nema ni u Francuskoj i Njemačkoj. Mesića je jučer podržala i Ingrid Antičević-Marinović iz SDP-a.

GLAS KONCILA: TREBA NAM ZDRAV, ŠUTLJIV NEKOMUNIST
Glavni urednik GK Ivan Miklenić kaže kako bi novi predsjednik trebao biti zdrav i psihički uravnotežen. Ne bi smio biti član KP-a ni rukovoditelj omladine. Zadnjih 20 god. u RH je dominirala ljevica pa je vrijeme da dođe netko iz šutljive većine, kaže.

SDP UZ MESIĆA
Predsjednik Stjepan Mesić nije jedini koji se protivi obilježjima Katoličke Crkve u državnim institucijama. Pridružila mu se i Ingrid Antičević-Marinović.
- Najlakše je križeve objesiti na zidove, to je rasterećenje, to nema veze s istinskim kršćanstvom. Nemam ništa protiv da križevi vise, ali onda moraju visjeti i ostala obilježja - poručila je SDP-ova saborska zastupnica. Političarka je otišla i korak dalje od predsjednika te zaključila kako mnogi nisu niti dostojni križa.
- Bilo bi dobro naše državne institucije očistiti od mita i korupcije da bi se dostojno eventualno mogao objesiti križ - preporučila je Antičević Marinović, piše Večernji list. Dodala je da su jedini simboli koje država treba isticati grb i 'eventualno zastava'.

'ZAKON O OPLODNJI JE NASILJE NAD ŽENAMA'
Ustavnom sudu smo na ocjenu ustavnosti poslali Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji i očekujemo da o njemu odluči javno, rekla je Antičević Marinović (SDP). Kaže da je zakon institucionalno nasilje nad ženama, čemu se čitava stranka najoštrije protivi.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Chuchi82 28.08.2009.

    Vidim da ovdje ima puno ustaša, "velikih vjernika"!

  • etoTako 14.08.2009.

    ko nekomunist ne shvacam potrebu za križevima u institucijama koje su sve samo ne svete (ako uzmrmo u obzir da je križ svet, recimo...)...pa brate kupiš si križ nosi ga oko vrata ak ti je tak stalo..šta da ne? (sam većina nosi križice radi zlata...tak da ni to nije neki pokazatelj vjere) mislim..problem rješen.

  • Roci 14.08.2009.

    Druze tito popusi mi kurac,imas dobra usta za to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare