To je to što me zanima!

Predsjednik ruskog parlamenta protiv razmjene zatvorenika iz Mariupolja: Moraju pred pravdu

Nacistički zločinci nisu predmet razmjene. Oni su ratni zločinci i moramo učiniti sve da ih dovedemo pred pravdu, rekao je Vjačeslav Volodin
Vidi originalni članak

Predsjednik ruskog parlamenta izjasnio se u utorak protiv razmjene svih zatvorenika, misleći prije svega na one iz Mariupolja.

"Nacistički zločinci nisu predmet razmjene. Oni su ratni zločinci i moramo učiniti sve da ih dovedemo pred pravdu", rekao je Vjačeslav Volodin tijekom plenarne sjednice.

Ukrajina se, s druge strane, nada razmjeni više od 260 svojih vojnika koji su napustili čeličanu Azovstalj.

POVIJESNA ODLUKA Biden prima švedsku premijerku i finskog predsjednika: 'Govorit ćemo o kandidaturama za NATO'

Neki od ukrajinskih boraca u Mariupolju pripadaju ultradesnoj pukovniji Azov, koju Moskva smatra neonacističkom jedinicom.

Volodin je rekao da Rusija čini sve da omogući zdravstvenu njegu ranjenim ukrajinskim zatvorenicima i da ih tretira humano.

"No što se tiče nacista, naša pozicija ostaje čvrsta, jer je to jedan od ciljeva specijalne vojne operacije", rekao je, koristeći službeni naziv Moskve za rat protiv Ukrajine.

UKRAJINA Dužnosnik: Obrana Mariupolja promijenila je tijek rata

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Marko33 17.05.2022.

    Počinit će genocid nad braniteljima 🤬😡😠😤

  • dudina 17.05.2022.

    Prati li tko videe zih azovaca..ima li koji naš junak među njima....vidim da ima i azovkinja..... naravno da neće razmjeniti one sa nacističkim tetovažama i strance a vidim da već objavljuju fotografije sa profila društvenih mreža pojedinaca gdje su se naslikavali sa nacističkim simbolima i hvalili svojim "djelima" u Dombasu proteklih godina ...takvi sigurno neće u razmjenu

  • mika BJ 17.05.2022.

    To je bilo za očekivati da ih neće razmjeniti. Dio će na robiju a večina će ih jednostavno nestati i vjerojatno nikada nećemo znati gdje i kako su skončali! Razmjeniti će možda teško ozljeđene jer ih ne žele liječiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare