To je to što me zanima!

Predsjednik uprave Ine: Mogu se očekivati veće cijene goriva

Aldott rekao je da su cijene nafte nestabilne, a diktira ih poslovni, ali i psihološki faktor kao što je situacija na Bliskom istoku.
Vidi originalni članak

U HRT-ovom Dnevniku 3 gostovao je predsjednik Uprave Ine, Zoltan Aldott. Ina je prekinula svoje poslovne aktivnosti u Siriji zbog Vladine odluke o sankcijama prema Siriji, kao i zbog sigurnosnog stanja u toj zemlji. Aldott je rekao da Ina mora poštovati duh sankcija. 

- Iako se ne radi o lakoj odluci, ona se mora poštovati, rekao je i dodao da to ne znači da će se u potpunosti otići iz Sirije. Nakon što se situacija normalizira Ina će se vratiti čim to bude moguće. 

Investicije u Siriji se zadržavaju, ali nema prihoda. Aldott je rekao da Ina još od rujna prošle godine ima problema s prikupljanjem sredstava iz Sirije.

Na pitanje možemo li očekivati novo poskupljenje goriva Adoltt je odgovorio da nažalost povezni trend pokazuje da se cijena goriva povećava. Naglasio je da su cijene nafte nestabilne, a diktira ih ne samo poslovni, nego i psihološki faktor kao što je situacija na Bliskom istoku. Svaka dva tjedna je novo obračunsko razdoblje prema cijenama na svjetskom tržištu.

Za kraj je rekao da se Ina u potpunosti slaže s namjerom da se obnove crpke. Posljednjih pet do deset godina u njih se nije puno ulagalo, ali Zoltan je rekao da Ina ima upravljački tim koji to može izvesti.


Idi na 24sata

Komentari 68

  • Duky_1 02.03.2012.

    Ovi razlozi povećanja cijene nafte su već postali presmješni...što utječe na cijenu nafte? OČEKIVANJA...prdnula baba u Iraku pa skolila nafta za 5$, sutra očekujemo da će to isto napravit djed u Saudijskoj Arabiji pa ćemo je još za 2$ gore....uvijek drugi razlog, slabi dolar razlog da cijena ide gore, drugi dan jača dolar, al ćemo to zanemarit pa ćemo reć da očekujemo nešto 10to kako bi opet zveknuli cijenu gore... a mi korigiramo cijene prema svjetskim tržištima, zanimljiva je onda činjenica kako je 2008 kad je barel bio preko 140$ kod nas 1l bila 9 i nešto kn, a sad kad je barel 120$ jedna litra 11kn.. al eto sve je to naš (hrvatski i svjetski) neoliberalni ekonomski model koji pogoduje bogatašima a zakon ponude i potražnje kao njegova glavna odrednica ne postoji i nikad nije postojao (jer prema njemu u rastu gospodarstva cijene idu gore u recesiji cijene bi zbog smanjene potražnje trebale ići prema dolje, u stvarnosti vidimo da cijene i u recesiji rastu) pa možemo zaključit kako je ova recesija samo umjeto stvorena od velikih svjetskih igrača kako bi dodatno osiromašila narod i kako bi jednog dana kad odluče da je "dosta" recesije zbog "ekonmskog uzleta" mogli dodatno napuhati cijene koje nikad nisu nit prestale rasti...žalosno..

  • Gružanin 28.02.2012.

    Idi u Mađaru u Mađarsku i diži cijene. Marš iz Hrvatske.

  • giustizia 28.02.2012.

    Imam ja jednu ideju...U stvari nije moja , al eto ... dakle , zaprijecimo traktorima (ili cicama) ulaze na benzinske...

Komentiraj...
Vidi sve komentare